”In survival mode at five, at ten, at fifteen” [Wentworth Miller]

scofield

Killen bakom Michael Scofield (Prison Break), Wenthworth Miller, kom ut som gay i samband med en HRC-middag (Human Rights Campaign)  för några år sedan där han höll ett tal som jag av en slump hittade på Youtube. Jag är inte mycket för tal men eftersom jag hade fastnat för ”Went” så klickade jag på play i alla fall.

Efter jag hade hört talet ett varv satt jag och stirrade rakt framför mig en stund innan jag tryckte på play en gång till. Och sedan dess har jag sett klippet ett flertal gånger till. Inte bara för att han är en fantastisk talare utan även för att det berörde mig på så många plan att det kändes som att han talade direkt till mig.

Inte för att jag är vare sig homosexuell eller självmordsbenägen utan för att jag precis som honom under lång tid hade levt i ”survival mode at five, at ten, at fifteen” i hopp om att ”I and me” någon gång skulle övergå till ”us and we”.

I talet vänder han sig till personer med en ”avvikande” sexuell läggning men det han säger är lika sant och giltigt för alla människor som går igenom en tuff period i livet.

På blott tio minuter hinner han bland annat berätta om sin barndom, om sitt första självmordsförsök, hur han till slut hittade en gemenskap där han passade in och sprida budskapet om att låta honom ”be the someone else that nobody was for me”.

Jag blir fortfarande varm om hjärtat bara jag tänker på talet som ni kan se nedan. Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar om du väljer att trycka på play på klippet nedan.

Wentworth Millers tal på en HRC-middag:

 

(Alla citat i det här inlägget är Millers ord från klippet).

Comments

  1. Så bra sagt av han!! 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: