Korrekturläsning – någon?

En kollega till mig bad mig korrekturläsa ett personligt brev och då jag tycker att det är bland det roligaste som finns kunde jag ju inte säga nej.

Efter att ha ”slaktat” hans text som han skämtsamt sa, så gjorde han ändringarna och blev nöjd med resultatet. Det fick mig att börja fundera på vad som egentligen krävs för en karriär inom !? Någon som vet?

Hur som helst så tycker jag att det är extremt roligt att korrekturläsa  och jag är duktig på det dessutom! Om du har en text (novell, uppsats, manus etc på svenska) som du vill att en utomstående och således objektiv person ska läsa, så vet du numera vart du kan vända dig. Då jag inte har någon formell utbildning så är jag dessutom extremt billig!

Intresserad? Hör då av dig!

Comments

 1. Mariam says:

  Hej Annika
  Korrektur läser du fortfarande? Skulle behöva hjälp med en bok som jag skriver. Hör gärna av dig. Med vänliga hälsningar

 2. Jag har skrivit en barnbok som behöver ett par ögon på sig.Den ligger på amazon sedan igår. Den är på 3 sidor. Hör av dig om du har tid.
  Miss__linda5@hotmail.com

 3. Ida Jonsson says:

  Skulle du kunna korrekturläsa en hel bok?

 4. Hej. Vad tar du för att korrekturläsa en c-uppsats på ca 20 sidor?

  MVH

 5. Olivia says:

  Hej Annika!
  Korrläser du fortfarande? Har några frågor.
  Hör gärna av dig.

  Mvh, Olivia.

 6. Hej,
  Jag undrar om du kan läsa delar av min C-uppsats.
  Såg att inlägget är gammalt men hör av dig om du fortfarande har möjlighet att läsa texter.

  Mvh
  Asya

 7. Daniel says:

  Hej Annika!
  Jag skriver en vetenskaplig artikel i ämnet kulturmiljövård. Det handlar om cirka 5500 ord och jag är i behov av en språkgranskning inför publicering. Kontakta mig gärna per e-post om detta låter intressant!

  Hälsningar
  Daniel

 8. Hej!

  Jag håller på att skriva uppsats på kand. nivå och de är på ca 20-25 sidor.
  Det är inte aktuellt just nu men om cirka 1-2 veckor skulle jag behöva din hjälp.
  Hör gärna av dig.

  Mvh /Joel

 9. Hej! Jag behöver hjälp med att korrekturläsa min magisteruppsats på ca 50 sidor. Är det något du kan hjälpa mig med så hör gärna av dig! / Nora

 10. Jag behöver hjälp med korrekturläsning i engelska.
  Max 2 sidor.
  Som ska in till nu på söndag.
  Vad skulle det kosta?

  Vänliga hälsningar, från en fattig student

 11. Evelina Widen says:

  Hej!
  Jag och en studiekamrat skriver vårat examensarbete (Master Thesis essay) på engelska på KTH, ämnet är partnering i Byggprojekt. Skulle du vara intresserad av att korrekturläsa detta (på engelska) mot en liten betalning?

  Med Vänliga Hälsningar //
  Evelina Widén

 12. Hej! Jag behöver hjälp med en B uppsats, kan du maila mig om du har möjlighet att korrekturläsa den?

 13. Gullan says:

  Hej Annika,

  jag har en c uppsats på ungefär 20 sidor och jag behöver någon som korrekturläser uppsatsen. Min fråga är hur mycket det kostar och hur långt tid det kan ta för dig att korrekturläsa texten?

 14. Hej!
  Jag skulle behöva din hjälp med att korrekturläsa min kandidatuppsats som jag sitter med. Hoppas hoppas verkligen du kan:)

 15. Hej!

  jag letar nu efter korrekturläsare för min kandidatuppsats i företagsekonomi cirka 15 sidor! Är du intresserad slå mig en signal!

  mvh
  dmitry

 16. Sebastian
  Twitter:
  says:

  Jag har en del texter om spel jag vill få genomlästa, kontakta mig gärna!

 17. Hejsan Annika!
  Håller du fortfarande på och korrekturläser (såg att inlägget var skrivet 2010)? Undrar i så fall hur mycket du skulle ta för att läsa igenom ett manus på 112 515 ord? Håller nämligen på och jämför olika korrekturläsares priser för att hitta något bra! 🙂

  Mvh Gabriella

 18. Hej Annika!

  Jag undrar om du korrekturläser engelska texter?

 19. Päronet says:

  Hej!
  Jag skulle behöva korrekturläsare av ett personligt brev.

  Möjligt att du kan hjälpa?

 20. Hej,
  jag skulle behöver hjälp med ett examensarbete.
  Jag har ingen annan att vänder mig till.
  Det är ca 25 sidor.
  Hälsningar

 21. hej. jag skulle behöva hjälp med att korrekturläsa mitt manus.
  Skulle vara jätte tacksam om du ville hjälpa mig.
  Mvh Sara

 22. hej jag har ett examensarbete som är på cirka 40 sidor.
  Hade mer än gärna behövt någon utomstående för kommentarer med det språkliga.
  Hör gärna av dig.

  Mvh
  Ida Nilsson

 23. Besartaa__ says:

  Hej

  Jag har ett examensarbete som jag behöver få korrekturläst, då jag inte har någon att vända mig till för hjälp med detta så undrar jag om du skulle vara intresserad?

  Jag behöver ha den färdig inom 1,5 veckor.
  Den är ganska teknisk men förstårlig.
  Snälla svara så snart som möjligt om du skulle kunna göra detta.

  Den är på ca 45 sidor.

 24. Jag är korrekturläsare (utbildad svensklärare och själv läromedelsförfattare). Det fel man gör när man läser sina egna texter är att man läser ordbilden (läser ”coh” som ”och”) vilket inte en korrekturläsare gör – när man korrar en text läser man bokstav för bokstav.
  / Yvonne

  • Ja, man brukar bli blind för sina egna texter men inte för andras konstigt nog. Men det beror nog på att, precis som du säger, man läser bokstav för bokstav när man korrläser en text.

   Det måste vara spännande att författa läromedel, får man fråga vad du har författat?

 25. Hej Annika!
  Jag har skriftliga uppgifter som jag skulle behöva hjälp med. Det blir ca 20 sidor sammanlagt. Hör av dig om du har möjlighet.
  Mvh

 26. Har också en uppsats som jag skulle behöva hjälp med. Det är en C-uppsats i externredovisning på ca 16 000 ord och 58 sidor. Hör av dig om det är av intresse / Mia

 27. Jag läser ju en förlagsutbildning och den behandlar bl.a. korrekturläsning. Om det sedan är tillräckligt vet jag inte, men tanken är att vi ska kunna jobba som förlagsredaktörer när vi är klara och i det yrket ingår ju korrekturläsning.

  • Korrekturläsare är verkligen ett yrke jag skulle kunna tänka mig att jobba som. Jag älskar att läsa och kommentera andras texter. Det låter som att du går en utbildning som skulle kunna passa mig. Jag får passa mig, för jag hittar nya intressanta utbildningar i stort sett varje dag 🙂

   • Jag tror absolut att min utbildning skulle passa dig! (eller, den passar alla som älskar böcker.) Jag tar gärna på mig rollen att vara språkpolis och kan rätta här och där, men att sitta med ett helt manus måste jag erkänna kan bli lite långrandigt (fast jag är bra på det). 😮 Då var omslagsformgivning mer mitt gebit tror jag.

 28. På tidningar har ju tyvärr den titeln helt försvunnit och ersatts av stavningskontroll (!!!!!!!!). Så synd, för såväl skribenter som läsare. Men därmed inte sagt att det inte finns tidningar där texter korrekturläses. Jag som jobbar som webbredaktör till vardags försöker att hinna med, och blir jätteglad när någon ber om hjälp. Korrläsning är kul, och brukar ge både korraren och skribenten nya insikter!

  • Är det någon/något som skulle behöva en korrläsare så är det väl ändå tidningarna? Ibland är texterna/rubrikerna rent pinsamt dåliga!
   Jag blir också glad när jag får förfrågan om att korrläsa en text. Tyvärr händer det alltför sällan …

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge