Bokbloggsjerka 11 – 14 februari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vad läser du just nu och varför?

Med tanke på att jag inte är särskilt förtjust i Simon Kernick så kan man verkligen undra varför jag håller på att kämpa mig igenom hans Uppdrag: Mord. Det finns dock ett starkt övervägande skäl: Jag valde nämligen att haka på Paulas läsutmaning Deckare jorden runt och när jag satt och filade på min läslista tyckte jag att det var en bra idé att låta Kernick få äran att vara en av dem som skulle få representera Storbritannien.

Nu börjar jag dock att starkt tvivla på mitt omdöme eftersom den mördade (!) Asif Malik helt plötsligt har återuppstått och är högst delaktig i den utredning som precis har tagit sin början. Därmed sjönk  Kernicks trovärdighet under nollstrecket. Tyvärr är det här ett grepp som inte är helt ovanligt: Bobby i Dallas återuppstod efter att ha varit död i ett par avsnitt, Kay Scarpettas kille Benton (?) dog och återuppstod och så då Malik som mördades redan i Handel med döden vars kollega (tillika den extremt icke trovärdige Dennis Milne) gav allt i sin jakt på hans mördare i En bra dag att dö.

Jag tänker ge boken fyra kapitel till och om jag inte hittar någonting som kan väga upp mina aggressioner mot Kernick/Malik så tänker jag helt enkelt lägga boken till handlingarna.

Vad tycker ni? Är jag ovanligt känslig? Har ni stött på det här fenomenet någon gång och hur reagerade ni då i så fall?

Comments

 1. Den här jerkan var lätt och rolig att skriva om.
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/02/bokbloggsjerka.html
  mimmimarie recently posted..Bokvägg i Krakow

 2. Är med på veckans omgång! Ska bli kul att surfa runt till er andra! http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/02/bokbloggsjerka-v-6.html
  och dagarna går… recently posted..bokbloggsjerka v 6

 3. Samma som jag läst de senaste veckorna. 😉 http://www.spetsig.se/?p=2788
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 11-2-14-2

 4. Nu har jag svarat på veckans fråga.
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 5. Här är mitt svar på helgens jerka:
  http://www.bokbrus.se/2011/02/just-nu/

  Ha en trevlig helg.
  /Pia

 6. Jag skrev faktiskt ett inlägg om det igår. Ni kan läsa här:

  http://pahittadenojen.blogspot.com/2011/02/just-nu-laser-jag.html
  Frida (påhittade nöjen) recently posted..Bokfrågornas ABC – del 28

Trackbacks

 1. Just nu! skriver:

  […] Annika har presenterat helgens Bokbloggsjerka : […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: