Bokbloggsjerka 12 – 15 augusti (tema: skämskudde)

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

 

I dag fick jag ett mail med nomineringarna till ”Årests sämsta tv- – här är nomineringarna till skämskudden 2016”. (Av någon anledning fanns SVTs sändning av fotbolls-EM med där, och det förstår jag inte alls, men det är å andra sidan av underordnad betydelse).

Personligen har jag extremt svårt för allt som har med människor (och därav karaktärer) som gör bort sig offentligt (som ex. klarar jag inte av vare sig Dolda kameran eller uttagningen till Idol. Huvva, jag ryser i hela kroppen bara jag tänker på det).

I böckernas värld kryper det i hela kroppen när jag läser om Christopher Silfverbielke (Dan Buthler & Dag Öhrlund), och det beror inte bara på att han är en extremt obehaglig narcissist/psykopat, utan även för att ALLA runt omkring honom inte kan se igenom fasaden och ta honom för vad han är. Det är pinsamt, ledsamt & oerhört jobbigt men samtidigt har han en dragningskraft som är svår att motstå.

Finns det en karaktär som du tycker är pinsam på ett eller annat sätt men som du ändå inte kan undgå att läsa mer om? Vem i så fall? Om du inte kommer på en karaktär så kanske du ändå har läst en bok som du upplevde vara i pinsammaste laget? Berätta, och du vet ju att det endast är fantasin som sätter gränser!

Comments

 1. Jag ogillar pinsamma karaktärer så mycket att jag inte ens kom på ett exempel. Men det är ju också en sorts svar… https://kattslavenkoko.wordpress.com/2016/08/15/pinsamheter/
  Koko recently posted..Pinsamheter

 2. Veckans jerka. Men någon karaktär som jag tycker är pinsam kom jag inte på. http://littermentart.blogspot.se/2016/08/bokbloggsjerka-12-15-augusti.html
  Anna Maja recently posted..Bokbloggsjerka 12-15 augusti

 3. Dagens korta och kanske lite hårda svar.

  Trevlig helg!
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka: Pinsamma människor

 4. Den här fick jag grunna på, men nu har jag ett svar:
  http://skrivrobert.blogspot.se/2016/08/bokbloggsjerka-12-15-augusti.html
  Robert W recently posted..Bokbloggsjerka 12-15 augusti

 5. Hej Annika och alla andra! Silfverbielke ska jag se till att undvika, vi är inte bekanta … I tv-klassen skulle jag kunna komma med en rad prisvärda kandidater – men när det gäller egna läsupplevelser jag kunde ha klarat mig utan var valet enkelt.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2016/08/nar-skamskudden-behovs.html
  Klimakteriehäxan recently posted..När skämskudden behövs

 6. För mig finns det ett självklart exempel: http://lacrimamens.com/blog/bokbloggsjerka-skamskudde.html
  C.R.M. Nilsson recently posted..Bokbloggsjerka: Skämskudde

 7. fick fundera lite: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/08/pinsamt-jerka.html
  Hanneles bokparadis recently posted..pinsamt – jerka

 8. Skämskaraktärer finns det gott om. Här kommer en som definitivt är en värdig karaktär för titeln:

  http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2016/08/bokbloggsjerka-12-15-augusti.html
  Anna på Fantastiska berättelser recently posted..Bokbloggsjerka 12-15 augusti

Trackbacks

 1. […] Annika har lagt ut en ny jerka för veckan, så here goes: […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: