Bokbloggsjerka 13 – 16 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Veckans fråga kommer från Mia: ”Jag instagrammar en del, och det blir en del bilder på böcker jag läser och bokpaket.

Av bokbloggar får jag bara vänliga frågor och kommentarer men av de där ”vanliga” människorna kan man få en del dumma kommentarer. Hur hinner du läsa så många böcker?
I normala fall läser jag i snitt 3 böcker i veckan, men de senaste månaderna har jag knappt läst någonting alls. (Jag är inte i en lässvacka, men eftersom jag för närvarande har svårt för att blogga så ägnar jag mig åt att knarka tv-serier i stället).
När jag väl slukar böcker i den takt som jag brukar så handlar det helt klart om prioriteringar. Att läsa är viktigare för mig än ett dammfritt hem. Vidare utnyttjar jag all dötid på dagarna till att läsa, t.ex. i väntrummet, i reklamavbrotten osv. och för detta ändamål är Kindle en dröm. Appen finns med mig vart jag än går och utbudet är gigantiskt. Det sistnämnda är i och för sig en parentes men jag kan inte skryta upp Kindle för mycket!

Comments

 1. Ett inte särskilt utstickande, men ändock ett svar, blev det i dag: http://mylifestylebyelvira.blogspot.com/2015/03/bokbloggsjerka-13-16-mars.html
  Elvira recently posted..Bokbloggsjerka 13-16 mars

 2. Sent omsider kommer även mitt bidrag.
  http://theroadsofar.com/2015/03/16/bokbloggsjerka-13-16-mars/

 3. Bra fråga. Fick mig dessutom att fundera lite på hur jag kan få mer lästid (tid i alla de former är ju som bekant en dyrbar bristvara).
  https://tantaugustastekopp.wordpress.com/2015/03/15/veckans-jerka-om-att-lasa-manga-bocker/
  tantaugusta recently posted..Veckans jerka – om att läsa många böcker

 4. Här är mitt svar!
  Agnes recently posted..Bokbloggsjerka – Tid till läsning

 5. Malins Böcker says
 6. https://ljufa.wordpress.com/2015/03/14/bokbloggsjerka-13-16-mars/

  Om att läsa mycket böcker och hur finner man tider till det.
  Ljúfa recently posted..Bokbloggsjerka 13-16 mars

 7. Då har jag jerkat =)
  Kram Cissi

 8. Mina ord i frågan.
  http://astanet.se/?p=12549
  Asta recently posted..Hur hinner du läsa så många böcker?

 9. Mitt svar 😉
  Bokdamen recently posted..Bokbloggsjerka 13 – 16 mars, hinna läsa

 10. Ah, den obefintliga lästiden … 😉

  Trevlig helg, allihop!
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka: Lästiden

Trackbacks

 1. […] Denna vecka blev det bokbloggsjerka på måndagen istället. Denna vecka frågar Annika: […]

 2. […] Lite sent, men fortfarande den 16e 😉 så här kommer äntligen mitt bidrag till helgens Bokbloggsjerka. […]

 3. […] Hur hinner du läsa så många böcker?Det är frågan i veckans bokbloggsjerka. […]

 4. […] fråga i Bokbloggsjerkan kommer från Mia: ”Jag instagrammar en del, och det blir en del bilder på böcker jag läser och […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: