Bokbloggsjerka 16 – 19 december

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ””.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken är den bästa bok som din/dina favoritförfattare har skrivit? Observera att du bara får välja en bok per författare!

Efter noga övervägande ser min lista ut som följer:

In the Dark av Mark Billingham är inte en Tom Thorne deckare men otroligt bra ändå. Den belyser en mörkare sida av London och det är omöjligt att inte beröras av bokens handling och karaktärer. Den hör till en av de få böcker som jag kommer att läsa minst en gång till. 

Patient 67 av Dennis Lehane har jag faktiskt redan läst två gånger och jag skulle utan tvekan kunna läsa den en tredje gång. Den är kort och gott genialisk!

Kråkflickan av Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist är en av den bästa svenska deckaren som finns på marknaden just nu. Oerhört spännande och den fullständigt kryllar av cliffhangers som gör att man glömmer allting annat. Har du inte läst den ännu så är det absolut dags. 

Poeten av Michael Connelly är det journalisten Jack McEvoy som innehar huvudrollen. Titeln kommer sig av att mördaren lämnar citat från Edgar Allan Poes dikter på brottsplatserna och jag lovar att jakten på honom är något alldeles extra.

Andras plåga av Val McDermid är bara en i raden av helt makalösa deckare med Tony Hill och Carol Jordan i huvudrollerna. Mordhistorien är som vanligt på gränsen till smaklös men McDermids grepp att hela tiden växla perspektiv gör det hela olidligt spännande. Världsklass!

Främlingen av Diana Gabaldon är den första boken i serien om Claire och Jamie Fraser. Till en början var jag extremt skeptisk men så glad jag är att jag gav den en chans. Nu har jag läst samtliga böcker i serien och jag längtar efter mer. 

Levande begravd är boken som introducerade mig för Peter James och den bjuder på en ruggig historia som börjar med en svensexa som går väldigt fel … 

Naturligtvis finns det många fler men de här är de som sticker ut allra mest just nu.

 

 

 

Comments

 1. Lattermild says
 2. Beasbokhylla- Sara says
 3. Många bra böcker! Valde inte Poeten av Connelly, men den är också bra. Filar på min lista som bör vara kvar att publicera imorgon. Har förresten ofta problem att kommentera sedan du bytt till disqus…

 4. Tidningsida says

  Svår fråga den här veckan. Men här är mitt svar:
  http://tidningsida.wordpress.com/2011/12/18/det-basta-av-de-basta/

 5. Var tvungen att fundera ett tag men här är mitt svar: http://bohemianrhapsody.blogg.se/2011/december/bokbloggsjerka-16-19-december.html

 6. Vargnatts bokhylla says
 7. Booksandsuchlike says
 8. http://underbarabocker.blogspot.com/2011/12/bokbloggsjerka-16-19-december.html

  Den här veckan var det riktigt svårt, men här kommer mitt svar i allafall! =)

 9. Leah Alexandra Ward says
 10. Cecilia Andersson
  Twitter:
  says

  Efter att ha funderat en stund har jag nu också svarat.
  http://bokmamma.blogspot.com/2011/12/bokbloggsjerkan-veckans-fraga.html

 11. Sara Pepparkaka says

Trackbacks

 1. […] Veckans bokbloggsjerka var riktigt rolig och krävde en hel del tankeverksamhet. Det gäller att vaska fram favoritförfattarna och därefter favoritböckerna av dem. För att en författare ska kvala in som favorit krävs det att jag läst ett gäng böcker av dem. Visst kan jag få favoriter redan efter en eller ett par böcker, men just de författarna får inte plats på just den här listan. Här finns istället ett gäng gamla trotjänare. […]

 2. […] Annika har den här helgen hittat på en riktigt klurig fråga till sin bokbloggsjerka: […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 4. […] för en bokbloggsjerka hos Annika […]

 5. Bokbloggsjerka: bästa boken | Rader skriver:

  […] Veckans jerka: […]

 6. […] Oj vilken svår fråga Annika ställer i veckans bokbloggsjerka. (Mer info om bokbloggsjerka här!) […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: