Bokbloggsjerka 16 – 19 maj

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?

För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Jag läser gärna e-böcker men jag nöjer mig med att de får ta upp plats på min läsplatta/dator. Jag har helt enkelt inte plats vilket också är anledningen till att jag inte har något minne av att punkt två någonsin har hänt.

Comments

 1. Här kommer mina svar, jag fick gå tillbaka till mina tonår för den här, vilken nostalgi!
  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/05/19/tidens-tand-och-att-kopa-redan-lasta-bocker/
  Freja recently posted..Tidens tand och att köpa redan lästa böcker

 2. Johannes says

  E-böcker läser jag inte. Men för att svara på fråga två har det hänt säkert ett hundratal gånger att jag köpt böcker som jag först lånat och läst biblioteksexemplar. Bara jag tittar mig omkring på hyllorna hittar jag exempel på vartenda hyllplan. Några som jag råkade få syn på just nu: Naguib Mahfouzs ”Respektable herrn”, Magnus Florins ”Syskonen” och Bulgakovs ”Mästaren och Margarita”.

 3. Nu ska jag avslöja vägen till inre frid! 😉
  http://booksabc.com/2014/05/19/aga-fysiska-bocker-inre-frid/
  Books ABC recently posted..Äga fysiska böcker = Inre frid?

Trackbacks

 1. […] krockar Bokbloggsjerkan med mitt Londoninlägg igen, precis som i förrförra veckan, men det kanske passar ihop i alla […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: