Bokbloggsjerka 17 – 20 januari

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.
Nu känns det som att jag målade in mig själv i ett hörn eftersom det finns så många serier jag tycker är bra, men det finns några som sticker ut lite extra:
 1. 24 är den i särklass bästa thriller-serien jag någonsin har sett.
 2.  Wire in the blood (Mord i sinnet) är en filmatisering av Val McDermids böcker om Carol Jordan och Tony Hill. Outstanding!
 3. För en tid sedan började jag se Scandal och min första reaktion var att det absolut inte skulle bli fler än ett avsnitt. Men så såg jag ett till och sedan dess är jag fast.
 4. Bron. Jag älskar Saga Norén Länskrim Malmö och säsong 3 kan inte starta snart nog.
 5. Jag är ett stort fan av danska tv-serier och Brottet, Mordkommissionen och Borgen är bara tre exempel på serier som bara är så bra. På tal om brottet så fastnade jag i The Killing på Netflix och jag måste erkänna att jag blev lite småkär i Joel Kinnaman 🙂

Comments

 1. Här kommer jag i sista minuten igen – inte heller jag kunde hålla mig till en enda 😮
  http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/01/20/bokbloggsjerkan-goes-hollywood/
  Koko recently posted..Ett utmanande bokår

 2. Gillar också Wire in the Blood och Scandal. Här kommer mitt inlägg om veckans jerka…
  http://annasbokprat.blogspot.se/2014/01/bokbloggsjerka-17-20-januari.html
  Anna A recently posted..Söndagscitatet

 3. Jag kollar oxå Scandal och gillar den men nu höll jag mig till brittiska deckare, och då blev mord i sinnet min absoluta favorit!

  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/01/20/bocker-tv-min-helg-och-en-glad-mandag/
  Freja recently posted..Böcker, TV, min helg och en glad måndag!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: