Bokbloggsjerka – 10 – 13 maj

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

För en tid sedan ställde Bokhora frågan om det är finare att läsa på originalspråk. Jag deltog inte själv i debatten, men för att spinna vidare på frågan skulle jag gärna vilja veta om ni alltid försöker att läsa de böcker ni kan på originalspråket eller om ni hellre väntar på de svenska översättningarna?

För några år sedan skulle jag utan tvekan ha svarat att jag alltid väntar på de svenska översättningarna innan jag ger mig i kast med en bok. Detta var dock innan jag insåg att förlag helt plötsligt kan få för sig att sluta, ta för lång tid på sig eller gör ett uppehåll med översättningarna och ett sådant tålamod har inte jag. Därför läser jag numera alltid Peter James, Elly Griffiths och Louise Pennys böcker på engelska.

Jag skulle hellre inte ha några som helst problem med att läsa böcker på tyska, men jag har inte hittat några tyska deckarförfattare som jag verkligen gillar.

Förslag emottages tacksamt, men jag undanbeder mig vänligt men bestämt från böcker skrivna av Andrea Maria Schenkel. Varför kan ni läsa här och här.

 

Comments

 1. Gör ett nytt försök, det hände något fel när jag skickade och det verkar inte gått fram. Så här kommer mitt lite sena bidrag igen:
  http://kraka.moah.se/2013/05/14/originalsprak-bokbloggsjerka-10-13-maj/
  Kraka recently posted..Originalspråk – Bokbloggsjerka 10-13 maj

 2. Fint folk kommer sent? 😛 haha, här är mitt sena svar iallfall, nästan i sista minuten men det är måndag ett tag till…. 🙂
  http://bokbild.wordpress.com/2013/05/13/bokbloggsjerka-finare-lasning/
  Ella recently posted..Bokbloggsjerka – finare läsning?

 3. Måste den vara en deckarförfattare? Annars kan jag rekommendera diverse utmärkta barn- och ungdomsboksförfattare 🙂 Om du vill läsa deckare på tyska så kan jag rekommendera en finsk författare som översatts till tyska – flera böcker till tyska än till svenska, lustigt no:, Leena Lehtolainen.

  Här mitt svar på din fråga: http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/show.dml/62451022
  Koko recently posted..Svulten

  • Annika says

   Ja, det måste vara en deckarförfattare. Tyvärr läser jag inte barn- och ungdomsböcker men tack för tipset ändå 🙂
   Leena ska jag kolla upp. Tack!

 4. Lite sent, men här är mitt svar i alla fall: http://forfattardrommar.se/2013/05/13/bokbloggsjerka-23/

 5. Intressant fråga, ska läsa allas inlägg snart.

  Här kommer mitt svar:
  http://saraswietlicki.wordpress.com/2013/05/12/bokbloggsjerka-10-13-maj-att-lasa-pa-originalsprak/
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka 10-13 maj (Att läsa på originalspråk)

 6. Sådär, här kommer mitt svar!
  http://www.saganomsagorna.se/2013/05/bokbloggsjerka-10-13-maj.html
  Sagan om sagorna recently posted..Bokbloggsjerka 10-13 maj

 7. Välkomna att läsa mitt svar på min blogg =)
  Kram Cissi
  CissiG recently posted..BokbloggsJerka Del 124 10-13 Maj 2013

 8. Därför läser jag INTE på originalspråk: http://www.boktjuven.com/2013/05/darfor-laser-jag-inte-pa-originalsprak.html
  Boktjuven Ingerun recently posted..Därför läser jag inte på originalspråk

 9. Kolla in Bokdetektivens lista över böcker som bör läsas på originalspråk! Håller du med?

  ”Bokdetektivens lista: från massmord till kyrkogårdar” http://www.bokdetektiven.se/?p=964

 10. Kul fråga! Jag har också funderat på den efter att ha lyssnat på Bokpodden. Här är mitt svar: http://www.jonnalindberg.com/bokbloggsjerka-10-13-maj/
  Jonna Lindberg recently posted..Bokbloggsjerka 10-13 maj

 11. Jenny E.
  Twitter:
  says
 12. Intressant fråga! Här är mitt svar: http://boklyckan.blogspot.se/2013/05/bokbloggsjerka-10-13-maj.html
  Alba recently posted..Bokbloggsjerka 10-13 maj

Trackbacks

 1. […] veckans bokbloggsjerka frågar Annika om vi försöker läsa böcker på originalspråket eller om vi hellre väntar på […]

 2. […] tänker jag i alla fall vara med i Annikas bokbloggsjerka. Är lite sent ute men här kommer den […]

 3. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: För en tid sedan ställde Bokhora frågan om det är finare att läsa på originalspråk. Jag delto…  Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 4. […] känner jag spontant och var det verkligen det som diskuterades på Bokhora? Hur som helst spinner Annika vidare på frågan och undrar hur det egentligen står till med läsning på […]

 5. […] här gången handlar Bokbloggsjerkan inne hos Annika om […]

 6. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 7. […] har blivit dags för helgens bokbloggsjerka och jag tänkte passa på innan jag börjar jobba. Det blir en långkväll för mig på jobbet idag […]

 8. […] här frågar Annika i veckans bokbloggsjerka. Följ länken om du är nyfiken på vad bokbloggsjerka […]

 9. Bokbloggsjerka 10-13 maj | Jonna Lindberg skriver:

  […] här är veckans bokbloggsjerkafråga från Annikas litteratur- och kulturblogg. Bara nu senaste tiden har jag börjat läsa böcker på engelska. Egentligen inte för att jag […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: