Bokbloggsjerka 22 – 25 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här). 

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Jag skulle kunna skriva en ganska lång lista i det här ämnet, och sedan ett par år tillbaka skyr jag nästan hyllade böcker som pesten. Varför? Jo, därför att jag börjar bli trött på att mina höga förväntningar förvandlas till en bottenlös besvikelse.

Senast ut i raden var ”Världens bästa spökhistoria” – Ola Larsmo, DN. Boken ifråga är När skruven dras åt av Henry James, men då jag inte har hunnit blogga om den ännu blir det inte någon längre motivering här och nu. Det får räcka med att säga att du måste älska att läsa mellan raderna för att tycka om den här, och det gör inte jag. Tyvärr!

 

Comments

 1. http://www.spetsig.se/?p=7703
  Spetsig – en bokblogg recently posted..Bokbloggsjerka 22/3-25/3

 2. Kul att du är tillbaka 🙂
  Här kommer mitt svar, i sista laget som vanligt 😉
  http://zellysbokblogg.blogspot.se/2013/03/bokbloggsjerka-22-25-mars.html
  Zelly recently posted..Bokbloggsjerka 22 – 25 mars

 3. Är lite sent ute, men det är i alla fall kul med en ny jerka igen )
  Här är mitt inlägg: http://forfattardrommar.se/2013/03/25/bokbloggsjerka-18/

 4. lifeinflowmotion says

  Hej!
  Jag skickade precis ett mail till dig ang. jobbet som norsk korrekturläsare, hoppas det kom fram och att det fortfarande är aktuellt 🙂
  lifeinflowmotion recently posted..all is white

 5. Susanne says

  Hej hej! Hakar på jerkan lite sent denna gång, men mitt svar finns iallafall här:
  http://www.susannekleman.se/2013/03/25/besvikelser-16179508

 6. http://mrscalloway.blogspot.se/2013/03/bokbloggsjerka-22-25-mars.html
  det var mitt bidrag. kul att jerkan är tillbaka, Annika!
  A ROOM OF MY OWN recently posted..Miraklet Machado

Trackbacks

 1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 3. […] för Annikas bokbloggsjerka igen och denna gång lyder […]

 4. […] men det har blivit annat istället. Jag tänkte i alla fall att jag skulle vara med i bokbloggsjerkan även om jag är lite sent ute […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: