Bokbloggsjerka 25 – 28 mars

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Läser du bara en bok i taget eller har du flera på gång samtidigt? Vilka böcker läser du just nu?

Jag alternerar för det mesta mellan tre böcker. Kravet är dock att de ska skilja sig åt i t.ex. genrer för att jag inte ska blanda ihop intrigerna och/eller karaktärerna. Dessutom bör någon av böckerna vara skrivna på ett annat språk än svenska för att ytterligare eliminera eventuella risker att försätta mig i ett förvirrat tillstånd. (Mer än vanligt förvirrad alltså).

Anledningen till mängden böcker är att jag är en s.k. humörmänniska i precis allt jag gör och då krävs det att jag har tillgång till flertalet olästa böcker, olika spellistor på Spotify, en uppsjö av tv-program att välja mellan, etc. Om inte kvoten är uppfylld blir jag irriterad, frustrerad och stressad. Knäppt kanske men så är det.

Just nu läser jag sjätte boken i serien om Roy Grace: Dead like you och även om jag av säkra källor har fått reda på att jag även efter denna bok kommer att vara helt ovetande om det jag verkligen vill veta så lovar den gott redan efter några få kapitel.

Nionde boken (av sexton) i serien om Stephanie Plum heter Lätt byte och är helt perfekt att ta till i t.ex. reklampauser eller dyl. då man inte behöver ha uppmärksamheten påskruvad till max. Mängden gapflabb varierar men roligt är det i vilket fall som helst.

Dessutom är jag precis i startgroparna att påbörja På sannolika skäl av den italienske författaren Gianrio Carofiglio som jag av någon anledning har höga förväntningar på.

Denna vecka bjuder jag även på en bonusfråga: Hur kom du på ditt bloggnamn?

Första delen av bloggnamnet ter sig nog tämligen naturligt. Däremot kan man ifrågasätta var jag fick ordet kultur ifrån. Och det är också en väl befogad fråga då det hittills inte har dykt upp särskilt mycket som kan platsa inom den kategorin. Ännu. Jag jobbar dock på detta och snart, mycket snart kommer första inlägget att finnas online.

Det som förhalar det hela stavas naturligtvis till tidsbrist. Detta gäller även det faktum att jag hade tänkt att publicera vissa inlägg, och då främst recensioner av utländska böcker samt vissa svenska böcker, på engelska.

Men det är väl i alla fall ett gott tecken att ambitionen finns där, eller? Jag menar, jag ska ju inte vara tonårsförälder i all evighet. Hoppas jag i alla fall 🙂

Comments

 1. Åh, nej missade jag denna roliga jerka. Nu får jag ta och skärpa till mig lite. På återseende.
  Bokmalen recently posted..Mail från min kusin – Diakonissan

 2. Hej allihopa! Här finns länken till mitt inlägg!

  http://pepparkaka.ratata.fi/post/256115/
  Sara Pepparkaka recently posted..Bokbloggsjerka

 3. Evalinn says

  Jag är med och jerkar för första gången! (Så man kan väl säga att jag är med och hjälper till mot 100? 😉

  http://varldenenligtevalinn.blogspot.com/2011/03/jerka.html
  Evalinn recently posted..Jerka

 4. Åh, det här såg så trevligt ut att jag direkt hakade på. Här kommer mitt första inlägg i jerkan: http://lingonhjarta.blogspot.com/2011/03/bokbloggsjerka.html

 5. Här är länken till mitt inlägg: http://bockeretc.blogspot.com/2011/03/multitasking.html
  Vicky recently posted..Arbetarlitteratur av Antonio Pennacchi

 6. Jag är med för första gången.
  http://boktagen.blogspot.com/2011/03/parallellasning.html
  Stéphanie recently posted..Parallelläsning

 7. Det var ett tag sedan men nu är jag med!
  Sara recently posted..Min lilla deckarutmaning – The murder at the vicarage

 8. Jag ska hoppa på bloggjerkan och skriva ett inlägg i morgon tänkte jag.
  Kul att du tänkt läsa Carofiglio. Jag håller på med fjärde delen. Hoppas du inte blir besviken – det är ingen traditionell deckare precis. Jag gillar mycket!
  Vicky recently posted..Arbetarlitteratur av Antonio Pennacchi

 9. Nu har jag svarat på veckan frågor.
  Bokslukaren recently posted..Veckans bloggjerka

 10. Jag ska hoppas på och skriva ett inlägg i morgon tänkte jag.
  Kul att du tänkt läsa Carofiglio. Jag håller på med fjärde delen. Hoppas du inte blir besviken – det är ingen traditionell deckare precis. Jag gillar mycket!
  Vicky recently posted..Arbetarlitteratur av Antonio Pennacchi

 11. Sigrid Drakhjärta says

  Jag missade förra veckan men nu är jag på igen 😀

  http://silverviol.wordpress.com/2011/03/25/jerka-2/
  Sigrid Drakhjärta recently posted..Jerka!

 12. Nu har jag svarat på veckans fråga. Bonusfrågan tar jag imorgon.

  Kul att det var många deltagare denna gång 🙂

  http://bokmamma.blogspot.com/2011/03/bokbloggsjerka-veckans-fraga_25.html
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 13. Litteratur är ju kultur. 😛
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 25-3-28-3

 14. Här kommer mina svar på helgens frågor.
  http://erikasbokprat.blogspot.com/2011/03/flera-pa-gang-samtidigt.html
  Erika recently posted..Flera på gång samtidigt

 15. Bokbrus says
 16. Här är mitt svar på veckans fråga.
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/03/bokbloggsjerka-i-mars.html
  mimmimarie recently posted..Bokbloggsjerka i mars

 17. Oj såg inte bonusfrågan, den får ett eget inlägg istället. Typiskt mig att inte läsa ordentligt. Här finns i alla fall mina tankar kring fråga 1.

  http://wp.me/p10aY1-1af

 18. Veckans: http://www.spetsig.se/?p=3112
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 25-3-28-3

 19. Denna vecka ger du mig dubbel ångest. För det första: jag har helt kommit av heöa den här bokbloggsjerkakarusellen. Vilket är synd då jag gillar idén, men det skulle vara ännu roligare om vi fick fler att delta. För det andra: mitt bloggnamn. Jag tycker det är så himla svårt att komma på korta passande namn som håller över en lite längre tid. (Det ska ju inte passa bara för dagen…) Har tänkt både en och två gånger att jag vill byta, men då jag inte har någon aning om vad jag skulle byta till och då några enstaka faktiskt känner till bloggen och bloggnamnet får det nog stå kvar. Ett tag till i alla fall 🙂
  Frida (påhittade nöjen) recently posted..En dag till skänks – Anna Gavalda

  • Det var absolut inte min mening att ge dig ångest!

   Jag håller med dig om att det skulle vara roligare att jerka runt om vi fick fler deltagare men jag vet inte riktigt hur vi ska lyckas med det!? I början var vi ca 18 stycken och om jag inte missminner mig hade jag initialt en målsättning att få över 100 deltagare. Oj oj vilken optimist man kan vara 🙂

   Jag tycker att ditt bloggnamn är bra som det är men jag är lite nyfiken på hur du kom på det 😉

Trackbacks

 1. […] har inte svarat på någon av de tidigare bokbloggsjerkorna som Annika anordnar, men det som den senaste behandlar hade jag ändå tänkt skriva om […]

 2. Jerka! | Silvervioler skriver:

  […] är Annika som är hjärnan bakom bokjerkorna, andra som jerkat är: Spetsig Ariel Erika MimmiMarie Enligt O […]

 3. […] har inte varit med på Annikas bokbloggsjerka på ett par veckor, mest för att jag inte har kommit på några bra svar på frågorna, men denna […]

 4. En, två eller flera skriver:

  […] Nu är det fredag och det är dags att svara på helgens bokbloggsjerka: […]

 5. […] Annikas Bokbloggsjerka handlar idag om huruvida vi brukar slalomläsa. Jag kan säga att jag just nu knappast slalomläser, snarare kaosläser. […]

 6. Bokbloggsjerka 25/3-28/3…

  Då var det dags för bokbloggsjerka igen! Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. Besök andra bloggare som anmält sig genom att klicka på deras ”jerka”-inlägg i kommentarsfältet. Hitta nya b…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: