Bokbloggsjerka 28 november – 1 december

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Veckans fråga kommer från Robert W som bloggar på Mina skrivna ordVilka nobelpristagare kan man hitta i din bokhylla?
alt. vilka nobelpristagare har du läst?

För mitt vidkommande är det här den i särklass lättaste frågan hittills eftersom svaret på båda frågorna är en enda stor nolla.
Den största utmärkelsen av dem alla går mig med andra ord spårlöst förbi, och jag skäms inte det minsta för det.

***EFTERLYSNING***

Har du förslag på en fråga som du vill att vi ska ta upp i jerkan? Släng då iväg ett mejl till a.abrahamsson[at]alkb[punkt]se eller fyll i formuläret nedan.

Med anledning av den mängd mail jag har fått med en länk till veckans inlägg verkar det vara på plats med ett förtydligande. Skicka bara ett mail/alternativt fyll bara i formuläret om ni har förslag på en eller flera frågor till kommande jerkor. Om inte gör ni precis som vanligt, det vill säga steg 1 – 4 ovan!

[contact-form-7 id=”11045″ title=”Kontaktformulär 1″]

Comments

 1. Jag har två tips vad det gäller detta! Ett som jag framgångsrikt utövade förra veckan: http://lasresan.se/inspirera-barn-att-lasa-2-tips/
  Läsresan recently posted..Inspirera barn att läsa, 2 tips

 2. Jag vill också vara med!
  http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/12/02/nobelt/

  Jag är lite förvånad över Annikas nollpoängare, helt enkelt för att jag själv läst ganska många av författarna redan under skoltiden – läser man aldrig klassiker i skolan numera? El beror det på min skola?
  Koko recently posted..Nobelt

 3. Här är mina nobelpristagare, de var fler än jag trodde, men ganska få ändå…
  https://frejareddevil.wordpress.com/2014/12/01/helg-och-nobelpris/
  Freja recently posted..Helg och nobelpris

 4. La upp den på bloggen igår, men glömde skicka hit den!

  http://monstersteffa.se/2014/november/bokbloggsjerka-28-november-1-december-2.html
  MonsterSteffa recently posted..Månadsrapport November 2014

 5. Men äsch, det är ju jätteknöligt att mailformuläret ligger ovanför kommentarsformuläret! Här kommer mitt svar på rätt ställe!
  http://www.ebbasbokblogg.se/?p=552
  Ebba recently posted..Bokbloggsjerka, 28 nov – 1 dec.

  • Jaa, det kanske är därför jag har fått så många mejl den här veckan. Ska tänka på det till nästa gång. Sorry!

 6. Lite sent ute men här är mitt svar! http://sandrastromvall.blogspot.fi/2014/11/nobel-hylla.html
  Sandra recently posted..Nobel hylla

 7. Den här veckan krävdes det en del grävande för att hitta svaret …
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka: Nobelpristagare

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: