Bokbloggsjerka 29 april – 2 maj

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Har du någon du kan diskutera böcker med IRL? Berätta lite om honom/henne!

Det finns ingen i min närhet som är lika förtjust i böcker som jag är men visst finns det några stycken som jag åtminstone byter några bokord med ibland. Först och främst mina syskon fast då vi tycker om olika genrer blir det oftast inga längre samtal. Min syster läser för det mesta romaner men hon är inte främmande för att läsa deckare fast på något konstigt sätt brukar vi aldrig hitta åt samma författare. Min bror läser också deckare fast då han knappt har tid att stå still blir det inte mer än någon sporadisk replik om böcker som vi båda har läst. Nu har jag lurat på honom Patient 67 och jag hoppas på ett något längre samtal när han väl har läst (eller snarare lyssnat på) den. Annars är hans favoritgenre fantasy och där har jag ingenting att hämta.

Trackbacks

  1. Ariels bokhylla skriver:

    […] var det dags för Annikas Bokbloggsjerka igen. Reglerna för jerkan är […]

  2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

  3. Att diskutera böcker IRL « enligt O skriver:

    […] fråga i Annikas Bokbloggsjerka […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: