Bokbloggsjerka 3 – 6 september

För att försöka locka fler deltagare till ”jerkan” har jag bestämt mig för att släppa efter på kravet om att ha en renodlad bokblogg. Ni behöver alltså inte enbart blogga om böcker/litteratur/författare, men ni måste ha ett genuint intresse för böcker och två av tio inlägg måste, eller bör i alla fall handla om just detta.


Om 

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de  ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” , men huvudinnehållet måste ha med  och läsning att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om . Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

HUR MÅNGA BÖCKER HAR DU PÅ DIN ”ATT LÄSA HYLLA”?

Jag har ovanligt få olästa böcker som står i kö. För närvarande finns det endast 29 stycken som står på min bokhylla. Nu pratar vi dock enbart om böcker som jag har köpt/lånat efter eget val. Därtill kommer ex antal böcker som har med min litteraturvetenskapliga kurs, men dessa får vacker hålla sig på ”sin egen kant” tycker jag.

Comments

 1. Är jag dum? Var hittar jag ”Mr Linky – listan”? Är det detta kommentarsfält?

  • Mr Linky listan finns allra längst ner i mitt Bokbloggsjerka inlägg, det vill säga direkt under mitt eget svar på veckans fråga.

 2. Nu har även jag svarat på veckans jerka.

 3. Hejsan!
  Jag hittade denna jerkan och tänkte också vara med!

 4. Hej Annika! Hur går det med pluggandet?

  Nu har jag svarat på denna veckans jerka, och hoppas att det här nya gör att fler bloggar deltar!

  • Jo tack, det går bara bra. För närvarande håller jag på med Metrikövningen som jag visserligen redan har gjort en gång, men som jag förhoppningsvis redan har lärt mig någonting av 🙂
   Hur går det själv?

 5. Nu har även jag svarat på veckans fråga.

  • Härligt!!
   Om du känner till någon som bloggar om böcker ( i alla fall sporadiskt) får du gärna tipsa honom/henne om detta inlägg. Ju fler vi blir, desto bättre! 🙂

 6. Det är nästan så att jag inte vågar räkna, men det är en passande fråga för jag har precis skaffat en sådan hylla!

  • Översta hyllan i min bokhylla är en sådan och det är ovanligt glest mellan böckerna där just nu, men det dröjer inte länge så är den överfull igen 🙂

 7. Nu har jag svarat på veckans fråga! Blev lite chockad när jag insåg hur många böcker jag egentligen vill läsa………

  Min läsa lista, dvs böcker jag tänker låna framöver, är också den lång men osktukturerad. Har inte riktigt kommit på nåt bra sätt att hålla ordning där.

  • Boklistor har en tendens att hela tiden bli längre och längre. Inte blir det bättre av att det hela tiden släpps nya böcker som man bara måste läsa …

 8. Hej Annika. Tack för att du ändrade reglerna så att man inte behövde ha en renodlad bokblogg. För nu kan jag ju vara med. En sak som jag inte fattar är hur jag hittar de andra som är med i bokbloggjerkan?

  • Åh så kul att du vill vara med! Du hittar de andra deltagarna genom att besöka mitt jerkainlägg och sedan klicka på deltagarnas länkar i mr Linkyn…

Trackbacks

 1. […] veckans bokbloggsjerka gäller det att inventera att läsa-hyllan och redogöra för hur många böcker som återfinns […]

 2. […] 4 september, 2010 av mariasbokliv Dags för en ny vecka i Annikas bokbloggsjerka. Mer information om regler och upplägg hittar du i hennes blogg. […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 4. Bokbloggsjerka skriver:

  […] bokbloggsjerka lyder som […]

 5. […] Bokbloggsjerka 6 Posted on september 3, 2010 by fullbokhylla| Kommentera Vi har kommit till nummer 6 i Annikas jerka! […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: