Bokbloggsjerka 5 – 8 november

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

VAD KÄNNER DU INFÖR TEXTER/STYCKEN/KAPITEL SKRIVNA I KURSIV STIL?

Jag tycker att det här är ett otyg som tyvärr verkar ha kommit för att stanna. Jag har ingenting emot om man återger en kortare dröm, incident eller liknande med kursiv stil men allt som oftast får man som läsare stappla sig ( i alla fall är det så för mig då jag skulle ha behövt nya glasögon för flera år sedan) igenom en text som breder ut sig i det oändliga.

Jag ser inte poängen med att avskärma t.ex. mördarens tankar med den övriga texten. Visst kan jag förstå att man kanske vill dra en skiljelinje mellan huvudkaraktärerna och mördaren men där finns det andra knep att ta till som inte bromsar upp läshastigheten.

Som jag ser det finns det bara en fördel med det här berättartekniska knepet: Det går betydligt fortare att beta av böckerna som trängs i hyllan genom att helt enkelt bläddra förbi dessa sidor utan att missa det minsta av handlingen!

Sammanfattningsvis: Kursiv stil är svårläst, poänglöst och besinningslöst irriterande!

Comments

 1. Jag har svarat på veckans fråga, men kan inte lägga till mig på listan…
  bokslukaren recently posted..Jerkan frågar om kursiv stil

  • Det beror på att den stängs efter ett tag trots att jag har programmerat den att inte göra det. Det har varit en del strul kring Mr Linkyn så ev. kommer den att försvinna men denna vecka hänger den dock fortfarande kvar.

 2. Veckans fråga besvarad! I bokbloggen, förstås. 🙂
  Katarina recently posted..Ser jag ut som en rörmokare

 3. Linkyn funkar inte – här är adressen till mitt inlägg: http://www.spetsig.se/?p=2019
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 5-11-8-11

 4. Nu har jag svarat på veckans fråga men kunde inte lägga in i Mr Linky. Här finns mitt inlägg:

  http://bokmamma.blogspot.com/2010/11/bokbloggsjerka-veckans-fraga.html
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

Trackbacks

 1. […] Bokbloggsjerka hos Annika handlar om de där passagerna där en annan person än berättaren får ordet, kanske i […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: