Bokbloggsjerka 7 – 10 oktober

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”

Om bokbloggsjerka

 

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

 

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

 

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!. Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

 

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Läser du helst bokserier eller föredrar du fristående böcker eller kanske en mix av båda?

Jag älskar bokserier och lyckan är fullständig om jag hittar en pärla som redan har hunnit skriva ex antal böcker för då har jag många timmars läsning framför mig innan jag tvingas stå och stampa innan nästa bok kommer ut.

Serier jag läser just är t.ex.: Carol Jordan/Tony Hill (Val McDermid), Ruth Galloway/Harry Nelson (Elly Griffiths), Roy Grace (Peter James), Alan Banks (Peter Robinson), Tom Thorne (Mark Billingham), Cooper/Fry (Stephen Booth), Harry Hole (Jo Nesbø), Jack Reacher (Lee Child), Havers/Lynley (Elizabeth George) och många många fler.

Detta innebär dock inte att jag inte läser så kallade standalones men ingenting slår en bra serie med intressanta karaktärer, mysig och igenkännande miljö, välbekant språk och en triggande intrig.

Comments

 1. Tidningsida says

  Glömde länka först, men här är det:
  http://tidningsida.wordpress.com/2011/11/06/fy-skams/

 2. pink.carolina says
 3. Miriam Tisander says
 4. Ariel Leman says

  Sist ut? Här är i alla fall mitt svar:
  http://arielleman.wordpress.com/2011/10/10/bokserier/

 5. Jag är sent på bollen som vanligt. 😉 http://www.spetsig.se/?p=4303

 6. Underbar idé och att den innebär att jag spendera timmar med att läsa och nörda mig när det kommer till böcker en söndag är så bra det kan bli.

  http://bokf.blogspot.com/2011/10/surfade-runt-lite-grann-och-hittade.html

 7. Mirthful says
 8. TidningsIda says
 9. Boktok73
  Twitter:
  says

  Med igen!

 10. Älskar bokbloggsjerkan! <3 Här är då mitt svar 🙂 :http://gummistovlar.blogg.se/2011/october/bokbloggsjerka-v40.html#

 11. Åh vad roligt, det här ska jag vara med på. Här är mitt inlägg:
  http://bokflickorna.blogspot.com/2011/10/bokbloggsjerka-v40.html

 12. Bokslukaren says

  Japp, den här veckan är jag på igen…

 13. Cecilia Andersson
  Twitter:
  says
 14. Sara Pepparkaka says
 15. Boklusen says

  Visst är det härligt med bokserier! Här finns mitt inlägg:
  http://boklusensbokblogg.blogspot.com/2011/10/bokserier.html

 16. Jag är väl med den här veckan också 🙂 mitt svar finns här http://bokslut.blogspot.com/2011/10/serier-eller-fristaende.html.

Trackbacks

 1. […] Annikas bokbloggsjerka denna vecka skall vi besvara […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 3. […] missade förra veckans bokbloggsjerka och kör därför en dubbel idag. Förra veckan handlade det om tjockleken på böcker och huruvida […]

 4. […] fra en vellykket ferie i Skottland og tid for en ny bokbloggsjerka: Läser du helst bokserier eller föredrar du fristående böcker eller kanske en mix av […]

 5. […] har varit lite dålig på det här med Annikas bokbloggsjerkor, men nu tänkte jag ta tag i det igen. Helgens fråga […]

 6. […] för Bokbloggsjerka igen. Reglerna hittar du inne hos […]

 7. […] Idag är bokbloggsjerkans fråga: […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: