Bokbloggsjerka 7 – 11 juni

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

 

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Hur ”genrebunden” är du? Det vill säga vad förväntar du dig av en bok som är kategoliserad i en viss genre?

Jag är extremt genrebunden. Om det står deckare/kriminalroman på omslaget förväntar jag mig att vissa kriterier ska vara uppfyllda. Det ska finnas ett brott, en eller flera utredare, vittnen, ledtrådar, misstänkta gärningsmän och så vidare.

På samma sätt förväntar jag mig att en spänningsroman ska vara just spännande och att en thriller ska innehålla en jakt, en kurragömmalek och ett eller flera hot mot huvudpersonen.

Mordbyn av Andrea Maria Schenkel klassas som en kriminalroman. Det är den inte!

En mängd böcker skrivna av Nora Roberts klassas som spänningsromaner. Jag har till dags dato inte läst en enda spänningsroman värd namnet som hon har skrivit. Hennes böcker är snarare att klassas som romantiskt dravel à la Harlequin. Tack men nej tack.

De thrillers jag har läst hittills har faktiskt hållit sig i skinnet och det är precis så det ska vara.

 

 

Comments

  1. Här finns mitt svar!
    Kram Cissi

  2. Här är ett icke-svar: http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/06/10/genrerellt

    Jag kom fram till att jag egentligen inte svarar på frågan, men att jag inte kan svara direkt heller. Knepigt 😉
    Koko recently posted..Gissa var jag är, del 2

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: