Bokfrossa till hösten/vintern: Många stora namn släpper nya böcker!

Jag har redan tidigare skrivit om Bokkatalogen som gav Therese Eriksson spända förväntningar över vad som komma skulle. Nu sitter jag med denna katalog i min hand och jag kan inte annat än att hålla med henne. Ur boksynpunkt skulle hösten redan få vara här.

Här följer mina bästa boktips inför hösten 2009 och vintern 2009/2010. Då det skulle vara helt omöjligt för mig att rangordna dessa så skriver jag bara ner dem rakt upp och ner, tillsammans med en kort sammanfattning av handlingen, samt utgivningsmånad. Obs! Alla fakta angående de här utgivningarna är tagna från bokkatalogen som går att beställa från internet.

Mark Billingham – Tjockare än vatten.
Det verkar som att en mördare systematiskt håller på att döda barnen till offret efter seriemördaren Raymond Carvey. Kriminalkommissarie Thorne tvingas till en kamp mot klockan. Utkommer januari 2010.

Stephen Booth – Sista samtalet.
Diane Fry och Ben Cooper letar efter en mördare i en värld av jägare och militanta jaktsabotörer, häststölder och en okänd sektor av den brittiska köttmarknaden. Utkommer november.

Denise Mina – I midnattens stillhet.
I ett av Glasgows förortsområde får en familj sin söndagsmiddag förstörd när en gammal skåpbil tvärbromsar utanför på gatan och tre okända män tränger sig in i huset. Utkommer augusti.

Peter Robinson – Mörkrets alla färger.
En död man hittas hängande i ett träd i skogen nära Eastvale. Kriminalkommissarie Annie Cabbot drar först slutsatsen att mannen har tagit livet av sig. Men skenet bedrar … Utkommer september.

Även Simon Becket får vara med i min uppställning här, detta trots att han hittills inte har imponerat på mig. Han får dock en chans till.

Simon Becket – Dödens viskningar.
Det första offrets kropp är bunden, torterad och upplöst till oigenkännlighet. Den andra kroppen påträffas snart lika illa tilltygad. Antalet dödsoffer stiger och det är tydligt att en seriemördare arbetar metodiskt. När en brutal kidnappning sker i den närmaste kretsen av kriminalare står det klart för rättsmedicinaren David Hunter och hans medarbetare att ingen längre går säker. Utkommer oktober.

Som sagt: Jag längtar redan!

Om du gillade det här inlägget, kolla det här!

Comments

  1. Annika says

    Hej!

    Kul att du kom förbi och lämnade en kommentar. Det uppskattar jag!

    Ja, bloggen på AB kommer fortsättningsvis också att finnas kvar. Just nu tar det dock lite tid för mig att få ordning på den här bloggen. Det är ett helt nytt program för mig (och mycket bättre än AB:s bloggverktyg) men jag kommer en bit längre för varje dag.

    Vi ses!

  2. Hej! Vilka bra boktips! Ser fram emot alla böcker du nämner. Vilken fin hemsida du har. HAr du också Annikas Litteraturblogg på AB? Vi ses igen.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: