Lässvacka de luxe

lassvackaJag har aldrig varit med om en sådan lässvacka som jag har hamnat i just nu. Jag har hållit på med Fantomsmärta av Thomas Enger i en hel evighet nu, men jag tycks aldrig komma någon vart. Efter bara ett par sidor fladdrar tankarna iväg och innan jag vet ordet av har jag tappat hela handlingen i det lilla jag har läst. Ej heller lyckas jag hålla isär karaktärerna och jag tvingas spendera tid med att bläddra tillbaka för att kolla upp bakgrunden till den karaktär som står i fokus just där och då. Detta tar udden av den lilla glädjen jag faktiskt har av boken, men att ge upp den känns inte rättvist mot författaren: Boken är inte dålig utan problemet sitter helt och hållet hos mig.

Den här svackan gjorde entré när jag bestämde mig för att sluta snusa för drygt två veckor sedan. Tyvärr var det inte bara snuset som försvann ut ur mitt liv, utan även sömnen sattes på paus. Jag vaknar varje natt vid fyratiden och det går helt enkelt inte att somna om. Jag är för trött för att läsa, men på tok för ”pigg” för att sova. Sömnstörningarna verkar vara en vanlig ”biverkning” vid nikotinavvänjning och de kan sitta i så länge som ett år.

Förhoppningsvis kommer lässvackan inte att hålla i sig lika länge.

Någon som känner igen sig?

Tips mottages tacksamt så att jag kan hitta tillbaka till läsglädjen igen!

 

 

Comments

 1. Jag att du skall prova att byta bok.
  Boktjuven Ingerun recently posted..Vem utförde Astrid-kuppen på järntorget?

 2. Vad duktig du är som slutar snusa! Lässvackan är värt det i långa loppet. 🙂
  Kajsa recently posted..Ondskans pris – Set Mattsson

 3. Oh ja, vad jag känner igen mig! Jag är också inne i en djupt, som dock har helt andra orsaker, men jag känner igen frustrationen över att vilja läsa men ändå inte. Eller att helt enkelt inte orka. Det som ändå har fått mig lite på tillbakagång är att välja korta, inte för avancerade böcker på svenska. Lite minsta motståndets lag, liksom. Hoppas du hittar tillbaka snart!

 4. Hmm…kanske kan du plugga in en ljudbok i öronen och ligga med slutna ögon och lyssna?? Fallvatten av Mikael Niemi rekommenderar jag!
  lasaochlyssna recently posted..Bokbloggsjerka 15-18 februari

 5. Jag vet inte riktigt hur det är att sluta snusa. Men om jag är stressad eller annars inte är på topp behöver jag läsa glada snälla böcker, företrädelsevis romantiska. Kanske något av Jennifer Crusie?
  Sara Pepparkaka recently posted..En delikat historia

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: