Morgonpasset pratar böcker

Jessika_Gedin I går gästade Jessica Gedin mitt favoritradioprogram Morgonpasset. Där pratades det skämsböcker och fin- och fullitteratur.

Jag kan ärligt säga att jag inte skäms över en enda bok som står i min bokhylla fastän det finns en hel del så kallade självhjälpsböcker där.

Jag förstår över huvud taget inte varför man ska behöva skämmas över de böcker man läser? Ej heller förstår jag varför man nödtvunget ska måsta dela in litteraturen i kategorierna fint eller fult.

Har du några böcker där hemma som du skäms över och vad anser du om fin- respektive fullitteratur?

Lyssna gärna på Jessicas argument för “inspiration” genom att klicka på länken Poddarkiv eller surfa in på sverigesradio.se/morgonpasset.

Comments

  1. Jag skäms inte över en enda bok jag har i bokhyllan och det där med finkultur och fulkultur, det är nog mest för kultursnobbar som vill ha något för sig själva för att känna sig bättre och finare. För min del kan de få ha det, om de tror att de blir bättre och lyckligare människor av det.

Trackbacks

  1. […] fråga: För någon vecka sedan skrev jag om Morgonpasset där de pratade om ”skämslitteratur”. Läser du böcker som du skäms över, kanske till och […]

  2. […] för lite jerka igen. Den här gånger frågar Annika: För någon vecka sedan skrev jag om Morgonpasset där de pratade om ”skämslitteratur”. Läser du böcker som du skäms över, kanske till och […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: