Om att blogga på engelska

Under ena halvan av året (april – sep) jobbar jag 100% och resterande halvan jobbar jag ungefär 150%. Dessutom har jag minst en heltid till när det gäller barn, hem, blogg, översättning, läsning … ja, ni fattar?!

Trots det har jag stora planer på att börja skriva vissa inlägg på engelska (jag har till och med lovat (!) en av mina favoritförfattare att jag ska göra det)), men när i all världen ska jag ha tid med det? Och varför tänker jag då ens den tanken när jag har häcken full (om uttrycket ursäktas)?

Jo, hur fantastiskt vårt språk än är så får man räkna med ett relativt begränsat antal läsare då svenska inte riktigt är det världsspråk som vi kanske önskar att det skulle vara. Därför vore det en extrem ”service” att kunna dela med sig av recensioner av författare som antingen har engelska som modersmål eller som någon gång i sitt liv har översatts till engelska till en större publik.

Dessutom har jag inte riktigt bestämt mig för om jag (när jag nu väl kommer igång) ska göra det ”enkelt” för mig genom att bara skapa en sida där jag skriver inläggen ELLER om jag ska starta en gratis WP-blogg som jag länkar till från den här bloggen.

Eftersom jag ännu verkar vara långt ifrån en lösning kan jag – i fall det finns de som har kommit längre än vad jag har gjort –  åtminstne dela med mig av länkar till pingtjänster som sträcker sig utanför vårt avlånga land:

Ping-o-Matic
Hubpages
Themysteriousmarketer
BlogBuildingU

Ni som redan har kommit dit jag strävar mot att komma kanske har några tips att ge mig? Skriver ni alla inlägg på engelska? Skriver ni bara vissa inlägg på engelska och var placerar ni dem i så fall då?

Comments

  1. Hej

    jag har prövat i perioder att blogga på engelska men hinner just nu knappt med den svenska bloggen. Jag har bott och arbetat i engelskspråkig miljö o läser lika många deckare på engelska som svenska så det skulle egentligen var kul.

    Glad midsommar!

    • Ja, det är just tidsbristen som är den stora boven i dramat. Å andra sidan kanske engelska inlägg inte kräver någon större tidsåtgång bara man har kommit in i det. Det brukar ju vara så att allt går lättare efter ett tag. Nåväl, vi får se vad semestern har att erbjuda 🙂

      Glad midsommar till dig också!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: