Snap shots någon?

Som ni kanske märker har min blogg fått ett helt nytt utseende. Vissa ”barnsjukdomar” kvarstår dock att bota, men jag jobbar på att hitta ett botemedel. Det kommer dock med all säkerhet att dröja åtminstone en vecka till innan jag har fått till allt som jag verkligen vill ha det. Nu ser den i alla fall inte ut som en byggarbetsplats längre så därför har jag valt att gå online med den i befintligt skick så att säga.

Däremot håller jag på att slita av mig mitt nyfärgade hår på grund av följande problem: ”Please visit WP-Admin > Options > Snap Shots and enter the Snap Shots key. How to find your key” Jag har ägnat en ganska stor del av dagen åt att försöka lösa detta något delikata problem och jag kan säga så mycket som att det absolut inte är någon idé att följa länken ovan då den leder till någon slags FAQ som inte besvarar det jag vill veta.

Om du vet var jag ska gå för att hitta nyckeln kommer du att vara min vän för evigt. Om du dessutom vet hur jag ska ställa in snap shots så att den inte berör min länklista så kommer en stjärna alltid att lysa på himlen för dig.

Comments

 1. Hoppsan, vad förvånad jag blev!
  Hmmm, blev rent och fint här hos dig…..få se om jag hittar allt också! 🙂

  • Ha ha, det kan jag tänka mig att du blev 🙂

   Jag har länge gått och funderat på att byta tema, men då jag vet vilket jobb som ligger bakom har jag dragit mig för det ända fram till nu. Jag är ännu inte riktigt färdig men jag gör framsteg hela tiden.

   Det här temat är mycket mer avancerat än det tema jag hade tidigare så det kommer att ta sin lilla tid innan jag har lärt mig att hitta alla koder jag behöver justera. Nu är det dock bara några detaljer kvar att jobba med så snart kan jag åter börja koncentrera mig på innehållet. Det ska bli skönt!

 2. Ett annat alternativ är att logga in på Snap Shots, gå in på ”Look & Feel” och därefter på ”Advanced Settings”. Där skall det finnas en kryssruta som heter ”Enable Snap Shots for External links”. Se till att den inte är ikryssad. Klicka sedan på spara.

  Nu kommer inga länkar på din sajt att använda sig av Snap Shots. Nästa gång du skriver ett blogginlägg och vill använda dig av Snap Shots så lägger du bara till snap_shots-klassen på länken. Det gör du i HTML-läge. Koden ser exempelvis ut så här:

  <a href="http://www.bokbloggar.se&quot; class="snap_shots">Bokbloggar.se</a>

  På detta sätt kan du alltså, med väldigt stor noggrannet, styra över vilka länkar som får Snap Shots. Nackdelen med detta sätt är att det är lite meck…

  Bästa sättet att lösa ditt problem är att göra som jag skrev i tidigare kommentar.

  Hoppas du hittar en lösning som passar dig 🙂

 3. Hej!

  Bra att det löste sig med nyckeln.

  Du kan själv ställa in vad du vill skall synas i högerkolumnen under Utseende -> Widgets . Därefter kan du följa mitt tidigare råd.

  / Daniel

  • Ja, det trodde jag också att jag skulle kunna men det är inte riktigt så enkelt att jag kan lösa alla mina problem med widgets. För om jag drar en widget till högerkolumnen då försvinner nämligen något som följer med temat och som jag vill ha kvar. Därför får jag hålla på att klistra in en del koder i temats redigerarprogram, men det fungerar ju det också.

 4. När det gäller din andra fråga om hur man ställer in så att snap shots inte visas för din blogglista, prova detta:

  I WordPress -> Utseende -> Widgets så lägger du till ett textblock innan din länklista och ett textblock efter din länklista.

  I det första textblocket skriver gör du en startdiv-tagg med klassen ”snap_noshots” . I det andra textblocket gör du en slutdiv-tagg: . Jag har inte provat själv, men det borde fungera. OM det inte fungerar så måste du gå in i koden i din template för det tema du använder och knacka in ovanstående kod förhand.

  / Daniel

  • Nja, det finns ett problem med detta och det är att jag inte har någon widget som heter ”länkar” utan temat har hittat åt dessa på egen hand så att säga. Ej heller vet jag var jag i temat jag ska gå in för att testa detta. Vad jag dock ska göra är att gå in på snap shots hemsida, men det engelska fackspråket i sådana här sammanhang är inte riktigt min grej

  • I nuläget har jag snap shots på precis alla länkar vilket jag naturligtvis inte vill ha. De ska bara framträda i själva blogginlägget. På Snap Shots FAQ sida står följande information och jag hoppas att du kan hjälpa mig att tyda detta:

   1. How can I prevent specific links from having Snap Shots?

   Add the ’snap_noshots’ class to any link and it will not display the Snap Shot. For example:
   http://www.example.com

   2. I only want a few of the links on my site to trigger a Snap Shot. Is there a way to only include links rather than exclude them?

   Yes. Log In to your Snap Shots account, and from the dashboard, click ”Edit” for the site for which you want to change this setting. On the ”Look & Feel” page, expand the ”Advanced Settings” section and make sure the checkbox next to ”Enable Snap Shots for External links” is NOT CHECKED (note that this checkbox is different than the ”Enable Snap Shots for Internal links”). Then, click the ”Save” button.

   Then, for each link that you DO want Snap Shots to display, add a ’snap_shots’ class. For example:
   http://www.example.com

   3. How do I turn on Snap Shots for internal links?

   By default, Snap Shots are turned OFF for links to other pages at the same domain. To turn them ON for internal links, log in to your Snap Shots account, and from the dashboard, click ”Edit” for the site for which you want to change this setting. On the ”Look & Feel” page, expand the ”Advanced Settings” section and make sure the checkbox next to ”Enable Snap Shots for Internal links” is CHECKED (note that this checkbox is different than the ”Enable Snap Shots for External links”). Then, click the ”Save” button.

   4. # How can I turn Snap Shots on and off for blocks of links?

   You can selectively turn blocks of links on or off by including them within a , or, actually, within any HTML element.

   To do so, you modify the element (or add an element) to include either:

   * (to force the links within the block to have Snap Shots) or
   * (to force the links within the block to not have Snap Shots).

   For example:

   *
   * this link triggers Snap Shots
   * this link also triggers Snap Shots
   *
   * this link does not trigger Snap Shots

   By switching the class in the initial element to ”snap_noshots” you would turn all the links in the off.

   Jag vet inte riktigt om jag måste göra alla dessa justeringar och om så är fallet behöver jag lite guidning..

   /Annika

 5. På sidan som du länkar till finns följande information. Men det kanske du redan provat?

  Step 2. Complete the Snap Shots signup process. On the last page of the signup process you’ll receive a block of code — the only think you’ll need from that block of code is the 32-digit ”key”. It’s the text (letters and numbers) that comes between the s/ and the /snap_shots.js in the code. Copy that key and paste it in the WordPress plug-in page under Options > Snap Shots where it says ”Enter Your Snap Shots Key.”

  • Hmmm, den där texten känner jag inte igen att jag har läst men vad jag förstår så framträder den när man precis har skapat ett konto. Jag har redan ett konto och den enda koden jag får fram är den som man ska klistra in före /bodytagen , som jag för övrigt inte heller vet var den är. Tidigare klistrade jag dock in den i en widget (tror jag) och det verkar fungera. Det är nyckeln jag behöver…

  • Hmmm, den där texten känner jag inte igen att jag har läst men vad jag förstår så framträder den när man precis har skapat ett konto. Jag har redan ett konto och den enda koden jag får fram är den som man ska klistra in före /bodytagen , som jag för övrigt inte heller vet var den är. Tidigare klistrade jag dock in den i en widget (tror jag) och det verkar fungera. Det är nyckeln jag behöver…

  • Jag ångrar mig, jag hittade nyckeln och nu fungerar det alldeles utmärkt … tack så mycket!!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: