2 saker man kan lära sig av Leo Babauta och Eckhart Tolle

kreativitetDen 20 december skrev jag ett inlägg om att jag skulle sjösätta en mängd planer som hade legat och pyrt under en lång tid. Med andra ord skulle jag sluta förhala saker och sätta igång att vara kreativ i stället.

Hur har det gått?

Inte alls bra!

Min vana trogen följer jag mina väl invanda rutiner och när jag har surfat bort x antal timmar på absolut ingenting ägnar jag mig åt att tänka på något som hände långt tillbaka i tiden, eller varför inte på någonting som eventuellt skulle kunna hända i framtiden?

Jag är väldigt sällan här och nu och då är det av naturliga skäl svårt att få saker och ting gjorda. Enda gången jag är riktigt fokuserad är när jag sitter på jobbet eller när jag jobbar på ett manus av något slag. Detta är dock ingenting som jag beklagar mig över, eftersom det vore ju fruktansvärt om jag skulle missköta mina jobb bara för att jag inte lyckas hålla ordning på mina tankar.

Nej, min förhalningsteknik – eller vad jag nu ska kalla den för – smyger sig fram när jag sitter hemma och ska försöka beta av saker på min lista. Inte sällan har jag 10 saker på min att-göra-lista och jag kan vara glad om jag kan pricka av ett par av dem innan dagen är slut. Detta är av förklarliga skäl oerhört frustrerande, men det som är bra är att det bara finns en person i världen som kan göra någonting åt det och det är jag själv.

Och vad har jag hittills gjort?

Jo, jag har surfat runt på nätet (varför bryta en ”god” vana?) med förhoppningen att jag kommer att snubbla över den sajt som kommer att få mig att tänka om.

Är det en lyckad strategi?

Nej, det kan jag inte påstå men den investerade tiden har inte rakt igenom varit bortkastad heller för det finns i sanning många som har kloka saker att säga.

Leo Babauta är en sådan person och i The Power of Less ger han bland annat rådet att man ska skala bort så många av sina åtaganden som möjligt för att bara ägna sig åt det väsentliga. Han har en poäng där, men vad göra om man tycker att alla saker man VILL göra är VIKTIGA? Jo, man läser hans bok ett varv till och då inser man att han har helt och hållet rätt.

Till skillnad mot i går har jag inte en lika gedigen att-göra-lista längre utan jag har redan lärt mig att bli bättre på att prioritera. Och vips sitter jag och jobbar på en del av de projekt som jag hade tänkt ta itu med för länge sedan.

Något som jag kommer att ha svårare att förändra hos mig själv är att lära mig att leva i nuet, men jag hoppas att Eckhart Tolles böcker The Power of Now och Practicing the power of now ska hjälpa mig att nå det målet. Jag har bläddrat lite i båda böckerna och bara på den korta stunden hann jag få mig både en och två aha-upplevelser som jag hoppas kunna ha stor nytta av redan i dag.

Hur det blir med den saken återstår att se. Men en sak vet jag med bestämdhet: om jag inte gör någonting åt min förhalningsteknik kommer det att sluta som bilden ovan, och det är minsann ingenting att sträva efter eller vad säger du?

Nu är det din tur: är du duktig på att få saker gjorda, och om så är fallet har du några tips och tricks som du kan dela med dig av?

 

 

 

 

 

 

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: