50 av de bästa litterära karaktärerna

Jag älskar listor av alla slag och här finns 50 av de bästa karaktärerna i litteraturens värld, enligt Emily Temple i alla fall.

Dock måste jag vara ärlig att erkänna att jag inte har läst hela inlägget ovan för som så många gånger förr tas karaktärer från klassiker upp, och är det något jag tycker är dööötrist så är det klassiker!

MEN när jag skummade igenom alla taggar fastnade min blick på Truman Capote. Detta fick mig omedelbart att tänka på hans ”true crime” bok In Cold Blood som jag ännu inte har kunnat skaka av mig helt. Trots att det är flera år sedan jag läste den!

Den har tydligen filmatiserats och i det här inlägget ligger den på tredje plats. Jag tänker dock inte se den för med få undantag så gillar jag inte filmatiseringar av böcker som jag har tyckt om. Jag har fått förklarat för mig att det beror på att jag inte kan separera en bok från ett film-/tv-manus, och visst kan det ligga något i det. För mitt vidkommande är detta dock oväsentligt eftersom jag ändå alltid väljer bort filmer till förmån för böcker.

Trailer till In Cold Blood:

Hur är det med dig? Håller du med om karaktärerna i inlägget ovan. Är du för eller emot filmatiseringar?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: