Användbara program för er som skriver

Christian Wåhlander på författartipsbloggen tipsar om ett antal program som är oumbärliga för de som skriver, eller för de som har tänkt börja skriva.

Personligen har jag laddat hem Freemind och Ywriter5 som båda verkar vara klippt och skuren för mina behov. Dessutom hittade jag Evernote via Aftonbladets plussidor som jag också tror att jag kommer att ha användning av.

Jag har tyvärr inte hunnit testa dessa tre program ännu, men så fort jag får en chans så kommer jag att utforska dess möjligheter.

Har du ett favoritprogram som du använder när du skriver? Känner du ett behov liknande de som författartips ger, eller känner du dig nöjd med ett word-dokument? Har du ett annat program som du vill tipsa om?

Skriv och berätta!

Comments

 1. När det gäller Scrivener så kan man se flera på deras forum ( http://www.literatureandlatte.com/forum ) som nämner att de i normala fall använder en PC med Windows, men har bytt till Mac, bara för Scriveners skull.
  Så bra är det.

  Dessutom är forumet väldigt bra, eftersom det håller en väldigt hög klass. Litterärt, tekniskt och underhållande.
  Eftersom flera kända författare runt om i världen använder sig av Scrivener, ser man ibland deras kommentarer och/eller frågor där. Även om de använder sig av ett alias, så kan man ganska snart komma underfund med vem det är.

  • Annika says

   Det låter onekligen som ett intressant program. Kanske något att ta med sig inför framtida datainköp.

 2. Jag använder dels yWriter 5 och ibland LSB-XE (Liquid Story Binder XE), båda för Windows (går även på Linux) och båda är bra om än väldigt olika.
  Men de går inte upp mot Scrivener. Det programmet är otroligt bra, men man ska tänka på att det bara går till Mac.

  • Annika says

   Scrivener har jag hört talas om men då jag inte ägen en Mac så är det du av självklara skäl ingenting för mig.
   LSB-XE har jag däremot aldrig hört talas om, och det måste jag naturligtvis ändra på. Tack för tipset!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: