Böcker böcker böcker …

I dag vid fyrasnåret slog det mig att det är onsdag i dag vilket innebär att biblioteket är öppet till kl. 18.00. Genast kändes sista halvtimmen så mycket lättare och jag skyndade mig att handla, laga mat och äta innan jag äntligen kunde ta mig iväg. Då var kl. 17.45 och fem minuter senare snubblade jag in på bibblan.

Jag arbetar bättre under press och detsamma får jag nog säga om ”boklåneriet” då jag på drygt tio minuter hann roffa åt mig följande böcker: Fyrmästarens dotter av Ann Rosman, Syster min av Barbara Voors, Skuggat byte av Janet Evanovich, Halva liv av Mats Strandberg, Främlingen i huset av Sarah Waters, Alltför nära av Linwood Barclay.

Det finns en uppenbar risk att jag kommer att begå samma sorts misstag som jag nämnde i samband med Jeff Abbotts böcker då jag inom kort kommer att ha läst tre böcker av Linwood Barclay i tämligen rask följd. De två första påminner en aning om varandra medan Alltför nära verkar ha ett helt annat tema.

Förutom Barclay och Evanovich är samtliga författare helt nya för mig. Känns onekligen spännande!

Dessutom lånade jag Airhead av Meg Cabot och Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren till min dotter som förnöjt pinnade iväg till sitt rum för att läsa. Det är mammas dotter det. Och nu när jag ändå har Cirkeln här hemma så kanske, men bara kanske, kommer jag att ge den en chans. Vi får se!

Min dotter är förtjust i böcker med övernaturliga inslag. Finns det någon som har något tips om bra böcker som skulle passa för en tjej på snart 17 år som gillar spöken (jag undrar vem hon släktar på för där svär jag mig minsann fri från all inblandning) så får ni gärna lämna dessa i en kommentar.

Comments

 1. Hej

  Ska bli kul att höra vad du tycker om Fyrmästarens dotter av Ann Rosman. Jag gillade den och har köpt Själakistan av samma författare men har ännu inte läst den.

 2. Ojoj och jag som nästan bara läser YA-böcker med övernaturliga inslag just nu. Jag vet inte var jag ska börja 🙂
  Gillar hon vampyrer så rekommenderar jag starkt Vampire Academy serier. Fullt med starka vampyrtjejer.
  Hon kanske skulle gilla Kelley Armstrongs: Darkest Powers-serien. Vet inte om den finns än på svenska men den är full med andar och läskiga saker
  Hush Hush serien av Becca Fitzpatrick är väldigt populär också. Har inte läst än men har redan köpt in några av dem. Några av dem finns på svenska vet jag.

  True Blood serien älskar ju jag men tycker att de är väldigt tantsnuskiga. Så är hon redo för att möta tandsnusk så passar de bra 🙂

  En tjej som heter Andrea har en fin blogg som du hittar här: http://andreaiboklandet.blogspot.com/
  Där kanske du kan hitta något.

  Kanske De Vassa Tändernas Skog kan vara något av Carrie Ryan. Handlar om zoombie men ska vara spännande har jag hört.

  Där fick du något att bita i =)

 3. Bra kap!

  Läser dottern på engelska? Någon borde ju läsa Mark Billinghams ungdomsböcker. Han skriver dem tillsammans med Peter Cocks under pseudonymen Will Peterson och den heter Triskellion (serien alltså). ’Fantasy and history’ sägs det.

  • Låter som att det skulle vara någonting för henne men tyvärr så läser hon än så länge bara böcker på svenska

 4. Hej! (Till att börja med vill jag bara säga att jag är glad att man numera kan läsa hela ditt inlägg på google reader.)

  Jag är ju inte så stor på det här med ungdomsböcker, men jag har läst de två första av Harris ”true blood”-böcker, och de tyckte jag var ganska bra. Jag är kanske inte lika förälskad som vissa andra är, men visst är de bra och har man börjat läsa i en är den svår att lägga ifrån sig. Sedan har jag läst Hungerspelen också som jag älskade, men den har väl du också läst?

  • Jag tyckte att mina länkar på t.ex. Twitter såg konstiga ut i jämförelse med andras men när jag ställde frågan där och på andra ställen var det ingen som kunde hjälpa mig att ändra på detta. När sedan mina inlägg inte syntes på Twingly blev jag riktigt förgrymmad men efter att ha skickat ett mail till dem så kunde allting lösas fantastiskt snabbt och smidigt. Tänk vad en liten bock på fel ställe kan ställa till med 🙂

   Nej, jag har faktiskt inte läst Hungerspelen och om den hör till ungdomslitteraturen så är det just det som det beror på 🙂

 5. Både Alltför nära och Halva liv är väldigt bra! Tyvärr har jag inget bra tips till din dotter, mer än Sagan om Isfoket, och dem är hon nog lite för gammal för.

  • Sagan om isfolket har jag bara hört talas om men aldrig läst själv. Vad är det för genre och vilken ålder riktar de in sig på?

   • Isfolket är saga/övernaturligt/kärlek och historia skulle jag tippa. Det är 47 böcker i serien (låt henne icke avskräckas, böckerna är korta och lättlästa). Jag läste dem första gången när jag var 14, men har läst om dem med jämna mellanrum. De kan kanske passa.

 6. Det var bra jobbet på tio minuter.

  • I know fast böckerna har en tendens att ”visa sig” för mig när jag passerar och då går det fort att låna 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: