Bok-enkät

Jag är nyfiken på era läsvanor, om ni har någon favoritkaraktär etc. Därför har jag knåpat ihop en enkät med 13 frågor. Undersökningen kommer att pågå en månad. När den månaden är slut kommer en sammanställning att presenteras här på bloggen. Lämna era svar i kommentarsfältet eller på era egna bloggar. Om ni väljer det sistnämnda: lämna en länk till er blogg i kommentarsfältet så att jag kan hitta dit för att läsa era svar.

 • Vad läser du helst: deckare, skönlitteratur, eller annat? Om annat, i så fall vad? Nio böcker av tio är deckare. Det är helt klart min favoritgenre.
 • Tv-tablåerna formligen kryllar av brittiska deckare nu under sommaren, vilken är din personliga favorit? Jag tycker att alla deckarna är bra på sitt sätt, men eftersom jag måste välja en så säger jag Morden i Midsomer.
 • När kom du i kontakt med brittisk litteratur för första gången? Jag var endast sju år gammal när jag höll mina första brittiska deckare i händerna. Det var Alfred Hitchcocks serie om Tre Deckare. Jag kunde helt enkelt inte släppa dem förrän de var utlästa. Ända sedan dess är jag fast.
 • Är du en fan av tunna eller tjocka böcker? Om boken är bra spelar det absolut ingen roll om boken har 500 sidor eller mer. De flesta böcker jag läser är dock kring 250 – 400 sidor långa.
 • Köper du eller lånar du de böcker som du läser? Jag är en flitig besökare på biblioteket, så jag lånar minst 90 % av alla böcker jag läser.
 • Vilken är din favoritbokhandel? Eftersom jag bor långt ifrån en bokhandel så får jag svara Adlibris och Bokus. Jag brukar spendera en och annan slant där varje år, fast då köper jag främst facklitteratur faktiskt.
 • Har du någon favoritkaraktär? Om ja, vad är det som gör att han/hon är så speciell just för dig? Min favoritkaraktär är Barbara Havers eftersom hon går sin egen väg. Hon klär sig hafsigt och klipper sitt hår själv: Hon är Thomas Lynleys raka motsats. Trots det så blir hon accepterad för den hon är och sånt gillar jag.
 • Finns det någon karaktär som du känner att du kan sympatisera med, alternativt en som du känner att du liknar (till sättet, utseendet eller liknande)? Nu i skrivande stund kan jag inte komma på någon speciell, men ofta när jag läser en bok med en något sorgligare underton så kan jag känna sympati. Liksom Barbara Havers så är jag inte så noga med vad jag sätter på mig för kläder och jag klipper faktiskt luggen alldeles själv. Så jag säger att det är hon som jag är mest lik.
 • Var läser du helst? Jag läser precis överallt (förutom i bilen/tåget): vid köksbordet, i soffan, i sängen, sittandes på golvet etc.
 • När läser du helst? Jag läser i stort sett jämt. När jag äter, innan jag ska sova, när helst jag får en stund över.
 • Finns det någon författares blogg/hemsida du maniskt följer? Nej, inte ännu i alla fall.
 • Nämn dina fem favoritförfattare Stephen Booth, Peter Robinson, Peter James, Mark Billingham och Elizabeth George.
 • Är du en snabbläsare eller läser du långsamt? Vad ligger ditt boksnitt på per vecka (ca)? Jag är definitivt en snabbläsare. När jag är inne i ett riktigt “läsar il” läser jag minst tre böcker per vecka. Nu under sommaren läser jag inte riktigt lika mycket: snittet blir väl ungefär en bok i veckan, på ett ungefär.

Comments

 1. Hej
  Här finns mina svar på din enkät
  http://www.carlstedt.web.surftown.se/svargunnar.htm
  i-)

 2. Hej
  Ang headern i min blogg.AB-bloggarna har en grundlayout där man kan göra flera individuella anpassningar om man vill. du kan säkert göra nåt liknande här. Konsten är att hitta just lagom storlek på header-bilden
  i-)

  • Hej!

   Jag tycker snarare att konsten är att hitta rätt bild för headern. Skulle jag göra det så kan man ju alltid mixtra sig fram till rätt storlek 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: