Bok och filmlista till utmaningen Läs boken – se filmen

Så har jag äntligen bestämt mig för vad jag ska läsa och se i samband med Läs boken – se filmen utmaningen.

Då jag har lite svårt för det här med filmer så går jag ut lugnt med att välja storlek M. Det vill säga fyra böcker och lika många filmer.

Flyga drake av Khaled Hosseini läste jag för två år sedan. Det är en fantastisk bok och i går kväll såg jag filmen Kite Runner.

Novecento, 1900 eller pianisten som den också kallas på svenska, av Alessandro Baricco får bli det italienska inslaget. Den här boken läste jag för flera år sedan i samband med mina italienska studier. Jag har däremot aldrig sett filmen. Jag kommer att köra såväl boken som filmen på originalspråket.

Som alla säkert vet vid det här laget är jag ett stort fan av Stieg Larssons böcker. Därför har jag bestämt att jag ska se Flickan som lekte med elden. Jag har redan sett Män som hatar kvinnor, men den var minsann ingen höjdare. Förhoppningsvis är den här bättre. Då det är ett par år sedan jag läste boken så blir det till att läsa den en gång till. Men det har jag verkligen ingenting emot.

Sist ut blir PS I love you av Cecelia Ahern. Den ska visst vara bra har jag hört.

Tja, det blev en salig blandning det här: deckare, drama och så lite kärlek på slutet. Med det inte sagt att jag kommer att hålla mig till just den här ordningen, men en skön mix blev det i alla fall.

Comments

  1. Rosens namn – filmen tycker jag är jättebra men jag har aldrig läst boken. Den står dock i min bokhylla och väntar på att läsas. Kanske att jag ska lägga till den till min lista också.

    • Jag kan ev. ha sett filmen för väldigt länge sedan. Det är som att jag har något svagt minne av det. Huruvida jag har rätt eller inte kommer att uppdagas när jag väl börjar se den. Boken är – för att vara snäll – väldigt speciell. I alla fall så här långt. Jag har inte kommit mer än något enstaka kapitel. Jag känner dock inte att den är så dålig att jag inte kommer att kunna slutföra att läsa den vilket alltid är ett plus.

  2. trevlig kväll:)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: