Bokbloggsjerka 3 – 6 maj

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”. 

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Oh ja!

Jag läste Tamara McKinleys böcker när jag var extremt mottaglig för den sortens litteratur och jag var framför allt lyrisk över de miljöbeskrivningar som hon tillhandahöll. Jag älskar undulater och andra papegojor nästan lika mycket som jag älskar katter (en inte helt okomplicerad kombination), och om jag hade haft möjlighet att där och då sticka iväg till Australien hade jag gjort det för att uppleva fåglarna i sin rätta miljö. Att hon i vissa fall även gav detaljerade beskrivningar av lurviga djur med åtta ben har jag nästan helt lyckats förtränga. Men bara nästan. Hurv, det kryper i kroppen bara jag tänker på det.

En annan som kan det där med miljöbeskrivningar är Deon Meyer och vem kan inte tänka sig att åka till Sydafrika efter att ha läst en av hans böcker?

 

 

Comments

 1. Jenny E.
  Twitter:
  says
 2. Helgens fråga passar mig så utomordentligt bra, samtidigt som den för mig är helt meningslös 🙂 http://lasresan.se/bocker-som-ger-reslust/
  Läsresan recently posted..Böcker som ger reslust

 3. De två bästa sakerna som finns är resor och böcker! Mitt svar hittar ni här: http://doktorglas.blogg.se/2013/may/veckans-bokbloggsjerka-bocker-for-ressugna.html
  Doktor Glas recently posted..Veckans bokbloggsjerka – Böcker för ressugna

 4. Det var lite svårare än jag först trott faktiskt, men här är några tankar.
  http://tantaugustastekopp.wordpress.com/2013/05/05/litteratur-med-ressug/
  tantaugusta recently posted..Litteratur med ressug

 5. Här har ni mitt svar på veckans fråga. Blev lite fler böcker än vad jag först tänkt. haha

  http://iminhylla.wordpress.com/2013/05/04/veckans-bokbloggsjerka-6/

Trackbacks

 1. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 2. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 3. […] Så nu är det som sagt skönt att få lite tid i soffan med datorn, då passar det bra att bokbloggsjerka lite veckans fråga […]

 4. […] Det har blivit lite av en söndagstradition att svara på jerkan och den här gången undrar Annika: […]

 5. […] frågar i veckans jerka efter böcker som får dig att vilja resa. Jag hinner inte fundera över det men vänder på steken […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: