Bokbloggsjerka 4 – 7 april

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

I går läste jag ett inlägg hos Bokblomma som gjorde mig en smula upprörd och min respons följer här nedan:

”Jag kommer faktiskt ihåg nästan allt av de tio senaste deckarna jag har läst, men det är inte på något sätt liktydigt med att jag vare sig gillade just dessa tio böckerna särskilt mycket (snarare tvärtom faktiskt) eller att jag köpte vad författarna skrev till 100 procent.

Jag som gillar deckare kan självklart inte hålla med dig om vare sig din sågning av deckargenren som helhet eller din syn på att all annan litteratur inte har mallar som författare åtminstone måste hålla ramverket till. Det finns regler för allting och litteraturen är inget undantag.

Ej heller tycker jag att det är rättvist att säga att det bara är deckare som är dåligt korrekturlästa, för även om det är ack så sällsynt så lämnar även jag min trygghetszon ibland, och det finns definitivt böcker i andra genrer också som skulle ha mått bra av minst en korrekturvända till.

Däremot håller jag helt och hållet med dig om att författare/förlag har ett ansvar mot sina läsare att producera så felfria texter som möjligt. Men på samma sätt har läsaren ett ansvar mot författare/förlag; om de inte får veta vad läsarna verkligen tycker och tänker i recensioner och annat, hur ska de då kunna veta vad som går hem och inte?”

Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt korrekturlästa böcker? 

Comments

 1. Här kommer mitt svar, jag är nära dig i ditt svar!
  http://frejareddevil.wordpress.com/2014/04/06/helggul-deckarkorrektur/
  Freja recently posted..Helggul Deckarkorrektur

 2. Här finns förresten ett inlägg om den sämst redigerade och korrlästa bok jag någonsin läst 🙂
  http://mshisingen.blogspot.se/2014/04/appropa-jerkan-skrackexempel-pa-bok-i.html
  Helena, MsHisingen recently posted..Appropå jerkan: en bok i stort behov av redigering och korrektur

 3. Mitt svar finns här:
  Bokdamen recently posted..Bokbloggsjerka 4 – 7 april, Deckargenren

 4. DinoSara says

  Deckare och dålig korrekturläsning hamnar dessvärre långt ner på min lista, and this is why:
  http://dinosara.blogg.se/2014/april/deckare-korrekturlasning.html
  DinoSara recently posted..Deckare & korrekturläsning

 5. Det var en populär fråga idag 🙂 Jag sällar mig till deckarförsvararna, jag med: http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/04/04/simpel-whodunnit-eller-skarp-samhallsanalys/
  Koko recently posted..Simpel whodunnit eller skarp samhällsanalys?

 6. Trevlig helg! Och god natt…
  Emmas hylla recently posted..Bokbloggsjerka 4-7 april

 7. Ja, deckargenren är tyvärr inte min favoritgenre …
  Sara Swietlicki recently posted..Blogg100 #35 & Bokbloggsjerka: Korrekturlästa deckare?

 8. Håhå, korrekturläsning hör till mina favoritämnen! Skulle kunna prata mycket och länge om det 🙂 http://lasresan.se/deckargenren-och-korrekturfel/
  Läsresan recently posted..Deckargenren och korrekturfel

Trackbacks

 1. […] Veckans jerka lyder: Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt korrekturlästa böcker? […]

 2. […] Andras svar kan du se HÄR! […]

 3. […] sex dagar på raken, är det skönt med lördagskväll och jag tänkte försöka pigga upp mig med jerkan. Helgens fråga: Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt […]

 4. […] är fredag och det betyder jerka! Den här veckan har Annika hämtat inspiration hos Bokblomma, som skrev ett mördande inlägg om deckargenren och hur illa […]

 5. […] bokbloggsjerka tar avstamp i en diskussion mellan Bokblomma och Annika om deckargenren och frågan lyder: Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: