Bokbloggsjerka 8 – 11 februari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältettill respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på dinblogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!) (som denna veckar kommer ovanligt sent, ber om ursäkt för det):

I mitt nästa liv kommer jag att vara fullt upptagen med alla mina drömyrken som inte är aktuella för mig i dag. Detta härrör sig till alla spännande saker som karaktärerna jag läser om eller ser i oändliga tv-serier ägnar sig åt på en daglig basis.

Min lista över drömyrken som jag har stött på i böckernas och tevens värld ser ut så här (utan inbördes ordning):

 • Rättsläkare
 • Soldat
 • Kriminaltekniker
 • Spion
 • Ishockeydomare (lite off topic men i alla fall)
 • FBI-agent

Hur ser din lista ut?

Comments

 1. Tänk att du ville bli soldat … det var jag aldrig i närheten av!
  https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/02/dromjobbet.html

 2. Det här var ganska svårt men jag lyckades få ihop ett lista i alla fall. Mitt svar finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/02/bokbloggsjerka-8-11-februari.html

 3. Lite intressant att fundera över vad man kan tänkas göra.

  https://frokenchristina.blogspot.com/2019/02/bokbloggsjerka-8-11-februari.html

 4. jag kan tänka mig många yrken, har testat flera:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/02/mina-dromyrken-jerka.html

 5. lista och lista. några drömyrken blev det i alla fall.

 6. Det var en svår fråga. Här är i alla fall mitt svar:
  https://skrivrobert.blogspot.com/2019/02/bokbloggsjerka-8-11-februari-2019.html

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: