Bokus vs Adlibris

Som vanligt kom det fram intressanta saker under förra helgens jerka som jag inte kan låta bli att lyfta fram. Denna gång handlar det om Bokus vs Adlibris TROTS att de egentligen var diskvalificerade från frågan. Vem hade kunnat förutspå det?

Med få undantag föredrar de flesta den ena före den andra och det är egentligen ingenting konstigt med det. Vad som däremot är intressant är anledningarna som ligger bakom valet. Pixie skriver t.ex. att hon och Adlibris har gått från “In an open relasionship” till “It´s complicated,” vilket är något som jag har full förståelse för efter att ha läst vad som ligger bakom “statusförändringen”. Här var jag förberedd på att hon skulle säga att hon numera har gått över till Bokus men tji fick jag. Och vet ni varför? Jo, därför att “Bokus har så fult utseende på sin hemsida så den undviker en estet som jag […]” Jag höll nästan på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag läste detta eftersom det är precis så jag känner med Adlibris hemsida. Jag vägrar i sten att handla därifrån eftersom jag fullständigt avskyr deras sajt. För mig är det Bokus som gäller och det av flera anledningar: jag tycker att det är lätt att hitta vad jag söker, priserna är överkomliga, böckerna kommer hem när de har sagt att de ska göra det och dessutom får jag poäng på mitt medmera kort när jag handlar därifrån. Det sistnämnda delar jag för övrigt med Bellas bok.

 

Monika stod helt klart för veckans överraskning: hon gör sina inköp på Adlibris men använder Bokus när hon letar efter böcker. Varför i all världen då tänkte jag (och fler med mig) och surfade in på hennes inlägg där hon ger följande förklaring i en kommentar:

Det är ju naturligtvis priset som gör att jag byter till AdLibris, efter att ha letat upp vilka delar som finns i vilka serier och om den där fantastiska författaren skrivit fler böcker 🙂
På AdLibris får man alltid massor av totalt ovidkommande träffar, därför söker jag på Bokus

Även Jenny pushar lite extra för Adlibris “för de är oftast mest prisvärda.” Nu blir jag nyfiken: skiljer det sig verkligen så mycket i pris att det är värt att söka upp en bok på en sida för att sedan konsekvent handla på Adlibris? Om ja, hur mycket tjänar man i så fall på ett ungefär i genomsnitt?

Beasbokhylla får äran att avsluta inlägget denna gång. De skrivet att de oftast handlar på Adlibris. “Bokus blir det väldigt sällan, undrar varför?” Ja det skulle jag också gärna vilja veta Ler

PS. I morgon jerkar vi igen. Missa inte det!

Gillade du inlägget? Dela gärna till dina kompisar!

Comments

  1. Jag gillar Bokus bättre helt enkelt för att de hör samman med COOP. Och jag gillar den sidan mycket bättre. MEN jag har ändå börjat handla mer på AdLibris på slutet på grund av att jag så ofta fått skadade böcker i Bokuspaketen. Det har aldrig varit några problem att få byta, men det är irriterande krångel. AdLibris paket skyddar helt enkelt böckerna bättre.

  2. Ytterligare en anledning (som inte lyftes i jerkan tror jag) att Bokus är bättre, tycker jag, att deras sökfunktion är bättre då man får fram förslag efter några skrivna bokstäver. Där står Adlibris sig slätt, tyvärr.

  3. Ja, jag kan spara runt 100:- på ett bokköp faktiskt så ja, det lönar sig att göra så om man nu vill det. Själv tycker jag inte det är det minsta svårt att hitta hos Adlibris 🙂

  4. Intressant att läsa. För även om jag lånar mycket på bibblan slinker en och annan köpesbok med också, mest då från kupan o dyl.
    Men faktiskt, jag håller med om att Bokus är lättare att söka på men påfallande ofta är Adlibris billigare! Så fick jag det sagt fast jag så sällan jerkar nu för tiden…kanske dags att börja igen…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: