Brittiska Wallander

I kväll visas Sidetracked (Villospår) på tv 4 och jag vet inte vad jag ska tycka om det. Jag blir sällan eller aldrig imponerad över filmer som är baserade på böcker jag har läst, men samtidigt är jag väldigt svag för brittiska deckare.

250px-KennethBranaghJuly09Wallander spelas av Kenneth Branagh som tycker att hans rollfigur är ”en oerhört spännande och sammansatt karaktär”.

Frågan är om det här kommer att bli en lika stor flopp som Mari Jungstedts filmer som av någon outgrundlig anledning dubbades till tyska. När jag såg att så var fallet bestämde jag mig för att det inte ens var värt mödan att sitta och reta upp mig på detta fram tv:n.

I Sidetracked pratar alla engelska, men BBC-deckaren om tre avsnitt utspelar sig i svensk miljö. Jag är rädd för att det kommer att kännas lite fånigt, men enda sättet att ta reda på om det här blir en flipp eller flopp är att bänka sig framför tv:n klockan nio.

Vad tror ni? Blir det succé eller fiasko?

Vill ni veta mer om produktionen, se bilder, lyssna på intervjuer …, surfa då in på branaghcompendium.com

Comments

  1. Jag är precis som du, brukar inte gilla filmatiseringar av böcker som jag har läst och tyckt om. Men jag gillar ju brittiska deckare… Fast en brittisk film som baserar sej en svensk bok och som utspelar sej i Sverige… Hmm, jag vet inte heller riktigt vad jag tycker om det. Får väl ta reda på det ikväll!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: