Citatmaskinen

Citatmaskinen är normalt förknippat med vår nykrönte OS-kung Björn Ferry. Men inte nog med det! Numera är det även ett inslag i min blogg som kommer att postas under kategorin ”Personligt”.

Här kommer det att finnas citat som man kan koppla ihop med mig eller någon i min familj. Samtliga citat hämtas ifrån det skrivna ordet: det kan antingen komma ifrån en tidning, en bok, en låt eller någonting liknande. Dessutom kommer en del rubriker från t.ex. Aftonbladet eller Expressen att hamna här. Då med ett helt annat syfte. Vad det syftet är får ni se när den tiden väl har kommit.

Först ut är ett citat från en av mina favoritartister: Eros Ramazzotti som har följt mig ända sedan slutet på 80-talet. Jag kommer aldrig att glömma när jag hörde hans Se bastasse una canzone för första gången. Några dagar senare lyckades jag även zappa till en musikkanal på tv:n just om musikvideon till denna låt spelades upp. Jag var salig i flera dagar.

I slutet på 90-talet såg jag Eros Ramazzotti live i Stockholm. Det är en upplevelse som inte går att beskriva i ord. Det var magiskt. Det var romantiskt. Det var italienskt. Det var Eros Ramazzotti.

Inte nog med att han kommer från mitt absoluta favoritland. Han har dessutom mycket klokt att säga med sina texter. Citatet här bredvid kommer från hans låt Il Cammino, som betyder vandringen:

”Man börjar att dö i samma ögonblick som glöden i varje passion avtar”.

Och det är ju sant: om passionen – som är en av de starkare drivkrafterna – dör, vad finns då kvar?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: