Dennis Lehane pratar om Shutter Island

Det har varit oerhört tyst på bokbloggarna om Dennis Lehanes Patient 67 som hade svensk biopremiär – då under namnet Shutter Island – den 19:e februari. Det kan bero på att många är alldeles tagna av stundens allvar och inte har hämtat sig ännu, eller så var det en stor besvikelse. Jag skulle tippa på det sistnämnda för det är så det brukar bli när man har stora förväntningar på en bok som har förvandlats till film. Trots det var jag väldigt sugen på att se den här filmen. Men efter att ha läst DN:s recension är jag inte lika säker längre.

Eva af Geijerstam har mycket positivt att säga om filmen: regissören Scorsese har gjort ett bra jobb, DiCaprio sköter sig exemplariskt i rollen som Teddy Daniels och valet av musiken är ett “genidrag”. Men det räcker inte för att höja filmen till skyarna då den “nog är omöjlig att göra rättvisa på duken. Med tanke på bokens komplexitet så hade jag nog inte väntat mig något annat.

Jag tycker alltid att det är intressant att höra vad författarna själv har för tankar om sina böcker och vad de känner när dessa har blivit film. Trots att filmklippet bara är dryga två minuter långt så får man ändå en inblick i vad Lehane tänkte när han skrev boken och jag kan inte låta bli att bli imponerad över hur de arbetar med en inre känsla som sedan styr resten av arbetet. Fascinerande!

Comments

  1. Intressant klipp! Tack för att du la ut det. 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: