Diktanalys

I höstas hoppade jag på kursen Litteraturvetenskap A som jag tyvärr inte kunde slutföra. Tanken är dock att jag ska ta nya tag till hösten. Denna gång har jag emellertid tänkt ligga steget före och göra klart alla uppgifter till Moment A och Moment B. Lyckas jag med detta då har jag ett lysande utgångsläge inför kursstart.

Till saken hör att jag måste göra en diktanalys och det är DEN jag verkligen gruvar mig för. Detta har många orsaker men den främsta är att jag aldrig läser dikter, jag har aldrig förstått mig på dikter och jag har ingen aning om hur en diktanalys ska se ut.

Jag har lånat hem alla böcker jag behöver från biblioteket men jag är fortfarande lika frågande och, för att säga det på ren svenska, skitnervös inför denna uppgift. Av den anledningen har jag dragit på det i flera veckor, men som sagt, i helgen är det dags. Jag kommer att klappa mig själv på axeln om jag åtminstone kan åstadkomma en analys som jag kan känna mig något så är nöjd med. Men jag är rädd för att det kommer att bli en analys som i bästa fall kan anses som ”medelmåttig”. Då jag är oerhört pedantiskt av mig är det sistnämnda knappast något alternativ men då jag är helt väck när det gäller dikter så ska jag i alla fall försöka känna mig stolt över det jag har presterat.

Wish me luck!

Jag kanske, men bara kanske, till och med kommer att publicera mitt alster här på bloggen. Om jag vill, vågar och kan!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: