Djurplågeri, psykopati och humor

getingfabrikenGetingfabriken av Iain Banks stod nästan en hel evighet i min bokhylla innan jag slutligen bestämde mig för att det hade blivit dags att läsa den.

Jag läste några kapitel men då den inte fångade mig särskilt mycket lade jag den åt sidan för att i stället påbörja en annan bok.

I går kväll hände dock någonting märkligt: Getingfabriken, Getingfabriken, Getingfabriken skallade i mitt huvud och jag såg inget annat val än att plocka upp boken igen. Och vet du vad som hände? Jo, jag fastnade. Rejält.

Mitt i alla hemskheter blev jag sjukt fascinerad över hur Banks med lätthet kan mixa humor med en psykopat, djurplågare och mördare. Allt i en och samma unga person.

Vad som är än mer fascinerande är att jag för en gångs skull verkligen har studerat omslaget och jag känner någon slags hatkärlek till det; Jag älskar att bilderna och bokstäverna är upphöjda eftersom det är någonting helt nytt för mig, men jag hatar den fullständigt oläsliga fonten som författarens namn och bokens titel är skrivna med.

Har du läst Getingfabriken och vad tyckte du i så fall om den?

Avslöja inga hemligheter bara för jag har inte läst ut den ännu 🙂

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: