En Agatha Christie vecka

Det är åter dags för den årliga Agatha Christie veckan.I år kommer den att gå av stapeln mellan den 13 – 20 september i England. På schemat står bl.a. läsning, diskussioner och ”tedanser” .

Den 16 september kommer författarna Kate Mosse, Val McDermid och Jesper Fforde kommer att uppträda tillsammans i Southbank Centre i London som en del av en diskussion kring Christies författarskap.  Dessutom kommer Mathew Prichar, Christies sonson, att hålla tal under festivalen.

Även andra evanemang kommer att äga rum under den här läsarfestivalen av kriminallitteratur: Throckmortons litterära festival i Warwickshire och under Agatha Christie festivalen i Torquay. Alla kommer att äga rum under samma period. En bokdiskussion kommer att behandla boken Mordet på Orientexpressen: en bok som i år fyller 75 år.

Jag önskar att jag hade möjlighet att åtminstone kunna delta på en av alla de festivaler man läser om. För inte så länge sedan pågick Theakstone Old Peculier Crime Writing Festival och nu den här, bara för att nämna två. Av dessa två skulle jag tveklöst satsa på den förstnämnda, i alla fall med tanke på årets deltagarlista, då jag är mer intresserad av nutida författare. För den skull inte sagt att Agatha Christie är en andra klassens författare. Jag har läst mycket av henne och även sett många filmer, tv-serier som är baserade på hennes böcker. Men för mig känns det viktigare att visa min uppskattning till författare som fortfarande är aktiva.

Hur är det med er? Finns det någon festival ni väldigt gärna skulle vilja åka till? Eller har ni kanske redan varit på någon? Skriv och berätta!

Comments

  1. tack för tipset! dock hittade jag varken ”em {” eller de andra grejjerna.. men det konstiga är att problemet försvann i samma stund som jag började rota runt med det. sammanträffande 🙂

    förresten, du har två riktigt schyssta rader med ”share and enjoy” (överst) och en radda nedanför med technorati, furl, facebool, google etc.. har du några tips på hur man får dit dem? 🙂

    mvh, ejjan

    • Ejjan: Vilken tur att det löste sig för dig. Som vanligt har jag besvarat din fråga med en kommentar i din blogg.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: