En lördagsenkät

Jag hittade följande enkät på Fiktionistas blogg

 1. Vad läser du just nu? Jag läser Det sista testamentet av Sam Bourne och Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap
 2. Vilken är din favoritgenre? Deckare
 3. Vilken genre undviker du helst? Det finns många, men det som jag absolut inte står ut med att läsa är Harlequinromaner. Urk!
 4. Om du fick ställa en fråga till valfri författare, vad skulle du ställa för fråga och till vilken författare? Oj, den var svår. Jag skulle fråga Mark Billingham om han inte kunde skänka mig ett exemplar av Blood Line för att jag kan knappt bärga mig tills den kommer ut.
 5. Vilka författare har du träffat? Jag har tyvärr inte träffat någon författare … ännu i alla fall.
 6. Vilken författare skulle du vilja träffa? Det är många, såväl nationella som internationella: Camilla Läckberg, Henning Mankell, Peter Robinson och Mark Billingham, bara för att nämna några.
 7. Föredrar du böcker skrivna i förstaperson eller tredjeperson? Rent berättartekniskt föredrar jag böcker skrivna i förstaperson. Men då detta är en ganska ovanlig företeelse har jag vant mig vid att till 99 % läsa böcker skrivna i tredjeperson.
 8. Om du bara fick läsa en bok till innan du dör vilken bok skulle du välja? Då skulle jag läsa någon av Diana Gabaldons böcker.
 9. Om du var tvungen att kasta alt. skänka tre böcker i din bokhylla, vilka skulle du då välja? Då skulle jag kasta mina pocketböcker på italienska för de har jag redan läst flera gånger.
 10. Infoga ett av de fulaste bokomslagen du sett (om du kan hitta bilden) i ditt eget inlägg och förklara varför du tycker att det är så fult. Det är sällan jag brukar lägga märke till bokomslaget. Men då jag har sett allt fler blogginlägg om just bokomslag har jag börjat att tänka på det mer och mer. Det enda som jag kan tänka mig att kalla för fult är bokomslaget med Dan Brown och Simon Kernick. Vid ett första ögonkast är det inte helt lätt att veta vems bok man egentligen håller i handen. Bedöm själva!Dan Brown_Simon Kernick

Comments

 1. Jag ska snart läsa Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Alla verkar gilla den!

  Bra val av fult omslag. Jag håller med dig! Det är förvirrande och mycket text för att vara ett bokomslag.

  • Fiktionista: jag har bloggat om det där bokomslaget och även om man känner till historien bakom är det förvirrande ändå.

   Guernseys …. är en charmig bok och så långt ifrån ”min” genre som det går att komma. Det är dock ganska kul att läsa något annat med jämna mellanrum.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: