En smakebit på søndag – Turkanarapporten av Christian Unge

smakebit_image

Veckans En smakebit på søndag är en spinoff på sommartagen och nästa veckas Top Ten Tuesday som båda handlar om sommarens läsning.

En av böckerna jag ska läsa är Turkanarapporten av Christian Unge och jag kommit en bit på väg, men smakprovet jag bjuder på i dag är hämtat från sid nio:

”SAID låg på ett hårt flygplansgolv. Försökte fokusera blicken. En blankpolerad sko dök upp någon centimeter framför hans ansikte. Han ville instinktivt ta upp handen och resa sig men insåg att han var bakbunden. Sedan kom smärtan kring de låsta vaderna. Det luktade fränt. Tvättmedel. Heltäckningsmattan var fuktig.”

Det är inte en tillfällighet att händelserna utspelar sig i norra Kenya och att huvudkaraktären Martin Royken är läkare; Unge är nämligen själv läkare och arbetar för Läkare utan gränser. Det är alltid tryggt när författare håller sig inom sitt eget specialistområde.

Comments

 1. Har ikke hørt om denne før men det virker som en interessant og spennende lesing. Tusen takk for smakebit og lesetips!
  Beathe recently posted..Smakebit på søndag: Knyttet til deg av Sylvia Day

 2. Denne har jeg ikke hørt om før, virker som spennende lesing – takk for tips 🙂
  Melusine recently posted..En smakebit på søndag [en halv gul sol]

 3. Det ska bli intressant att läsa vad du tycker sedan, jag har kikat lite på den här boken, men kan inte riktigt bestämma mig om jag ska läsa den eller ej.
  Monika recently posted..En smakebit på søndag: En man som heter Ove

 4. Det lät intressant om författaren utnyttjar sina kunskaper och kännedom!
  Lottens Bokblogg recently posted..En smakebit på søndag – Och bergen svarade

  • Jag försökte skriva en kommentar på din och fyra andra bloggar för en stund sedan men av någon anledning gick det inte att kommentera med Twitter. Har aldrig hänt mig tidigare och det retar gallfeber på mig när kommenteringen ska strula på ett eller annat sätt.

 5. Den smakbiten lät ju väldigt spännande.
  Sara Pepparkaka recently posted..En smakebit på søndag – Sommarboken

 6. Høres ut som en interessant bok:)
  Takk for smakebit!
  Ha en fin søndag!:)
  Isabella recently posted..En smakebit på søndag – Blomstenes hemmelige språk

 7. Håller med dig om att det är skönt när en författare håller sig ett ämne som den behärskar. Boken låter spännande. Ska bli kul att läsa din recension.
  Kajsa recently posted..En smakebit på søndag – Hjärtats mörka flod

 8. Låter som en intressant bok och nog känns det lte tryggare när en författare skriver om sitt område.. Tack för smakebiten och en en fin söndag!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: