Fantastiska New York

I oktober 2001 var jag på semester i USA. Resan började i New York där jag möttes upp av goda vänner till mig som fungerade som världens bästa guider. Vi hade planer på att besöka Frihetsgudinnan, The Empire State Building, Time Square, Central Park etc, men på grund av terroristattacken 9/11 var vi tvungna att skrinlägga det mesta.

Redan där och då bestämde jag mig för att jag skulle återvända till denna intressanta stad. Den resan kommer att ha två mål: dels att ta igen det jag inte fick uppleva där och då men också för att ta en titt på The Library Hotel på 299 Madison Avenue.

Hotellet har 60 rum fördelade på tio våningar. I hotellet finns över 6000 böcker som är organiserade genom Dewey Decimal System, vilket innebär att vart och ett av de tio våningarna föräras med en av de tio kategorierna inom DDC, och vart och ett av de 60 rummen är utsmyckade av konst och böcker inom ett visst ämne inom den kategori de tillhör. Som exempel kan nämnas att på femte våningen (räknas som 500) finns kategorin vetenskap dit t.ex. matematik och botanik tillhör. Andra kategorier är t.ex. historia, språk, konst, religion, erotik, musik m.fl.

Jag tycker att hela idén är underbar. Då hotellet är av Deluxe-modell lär jag knappast har råd att bo där. Men jag skulle verkligen vilja kliva in genom entrédörrarna för att åtminstone få en smak av detta unikum till hotell.

Comments

  1. The Library Hotel verkar vara ett riktigt toppenstalle!

  2. Åh, där skulle jag vilja bo. Det var visserligen dyrt men å andra sidan lär jag vilja sitta på rummet och bläddra i böckerna hela tiden så då får jag ju mer valuta för pengarna än om jag tar ett hotellrum som jag bara sover i. 😉

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: