Farväl Reginald Hill

Mitt förhållande till Reginald Hill kan bäst beskrivas som brokigt. En del böcker har jag tyckt bra om medan andra har gått mig fullständigt obemärkt förbi. Ytterligare andra har jag fått kämpa för att över huvud taget ta mig igenom och så har vi då Hämnden som är något av det tråkigaste jag har läst på länge.

Jag har kommit till sidan 194 och där har jag varit parkerad i fem dagar. Boken har legat på köksbordet men trots det har jag inte bevärdigat den med så mycket som en blick. Jag kan inte bry mig mindre om vad som kommer att hända med Wolf Hadda och om han kommer att få sin upprättelse och hämnd till slut. Ej heller är jag särskilt intresserad av att få reda på detaljerna kring vad som hände när han förlorade allt.

I dag ska jag till biblioteket för att ge Hill chansen att bli läst av någon som uppskattar hans episka berättelse.

Själv har jag redan glömt den …

 

Comments

 1. Nils Larsson says

  Jag har också tröttnat på Reginald Hill. Han började skriva deckare redan 1970, så han har väl sett sina bästa dagar. Det finns i och för sig de som varit med ännu längre som Ruth Rendell och PD James som fortfarande kan skriva bra böcker. Sedan spökar den här TV-serien med Dalziel och Pasco med den fule Dalziel som man ser framför sig när man läser böckerna dessutom …

  • Jag har bara sett ett avsnitt av Dalziel och Pascoe och jag blev inte särskilt förtjust i den. Det var dock inte ”den fule” som jag störde mig på då han inte är någon större skönhet i böckerna heller 🙂

 2. Jag tycker att de tär spännande att vi tycker så olika om böcker. Jag får nog kolla den här i alla fall och bilda mig en egen uppfattning.

  Och att vi har så olika uppfattning om Montalbano är också häftigt. Böckerna går an för mig men TV-serien fungerar inte. Huvudpersonen spelas ok men det är i övrigt många dåliga skådespelarprestationer tycker jag. Men som sagt vi tycker olika och det är det som gör livet så spännande och intressant.
  Gunnar recently posted..Katt-vaka

  • Det enda jag kan opponera mig emot när det gäller Montalbano filmerna är möjligen signaturmelodin men annars sitter jag som ett tänt ljus rakt igenom hela serien. Luca Zingaretti är ursnygg och alldeles lysande i sin roll som Montalbano, Catarella älskar jag trots hans enorma virrighet och jag blir glad bara jag tänker på honom … eller det gäller förresten alla som är med i serien 🙂

 3. Reginald Hill hör inte till mina favoriter direkt. Håller precis på med Främlingars hus och tja, det går men inte mycket mer. Innan denna har jag bara läst Godmorgon midnatt tidigare och den var riktigt jobbig att ta sig igenom. Nej, för mig blir det ingen mer Hill. Det finns så mycket annat bra att läsa.
  Monika recently posted.."Viskleken" av Arne Dahl

  • Jag kommer inte heller att ägna Hill någon större uppmärksamhet i fortsättningen, i alla fall om inte Dazliel och Pascoe är med. Jag brukar sällan smälla ihop en bok innan jag har läst ut den men jag är stolt att jag gjorde det med den här. Nu kan jag i stället ägna min dyrbara tid åt böcker som jag verkligen VILL läsa 🙂

 4. Tack för tipset om Billingska bokhandeln! Jag har ännu inte betalt för nån e-bok. Lånar eller laddar ner. Det sistnämnda brukar innebära att böckerna är på engelska.

  Jag gillar en hel del av Reginald Hills böcker men har inte läst denna. Låter som jag kna hoppa den också?
  Gunnar recently posted..Boken eller TV:n?

  • Tycker du om en tempofattig episk berättelse och handling som till stor del återberättas i brevform ska du absolut läsa den. Om inte kan du lugnt hoppa över den och läsa någonting annat. Innan du bestämmer dig kan du läsa Fru E:s recension där hon hyllar den.

 5. Nämen! Jag som gillade så mycket! 🙂
  Fru E recently posted..Årets faktabok!

  • Jag vet att du gjorde det men jag höll på att somna så fort jag läste lite i den. Det händer ju absolut ingenting 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: