Guldgruva!

I torsdags tog jag mig en tur till biblioteket och inte mindre än 8 böcker fick följa med mig hem. Oj oj, vilken guldgruva jag hittade!

Först två favoriter:

Jag älskar båda dessa författare och jag kan inte tro annat än att jag kommer att älska deras böcker. Journal 64 av Jussi Adler-Olsen och Den sista safarin av Deon Meyer.

Jag är extremt skeptisk till båda dessa men jag valde ändå att ge dem en chans. Utan nåd av Simon Kernick är en fristående bok och det är det som räddar honom ty vi har egentligen gjort slut för länge sedan.  Till offer åt Molok av Åsa Larsson har hundar i huvudrollen, mamma mia, men hon räddas av att handlingen utspelar sig i Kiruna. Inte direkt hemmaplan, men närapå då staden åtminstone är belägen i samma landskap som där jag har min hemadress.

Nigel McCrery har skrivit böckerna till en av mina absoluta favorit tv-serier Tyst vittne. Därav var det inte särskilt svårt att plocka med mig hans Stilla vatten. Phil Rickman har jag försökt att läsa en gång tidigare men då ville det sig inte riktigt. OCH det berodde inte på att Midwinter of the spirit var dålig utan jag var nog helt enkelt inte på humör för en engelsk bok. Men det är jag nu. De imperfekta av Tom Rachman har jag läst hur mycket som helst om men jag har inte ens kommit på tanken att läsa den själv förrän nu. S J Watson är en helt ny bekantskap och därför ska det bli ett sant nöje att läsa Before I go to sleep som verkligen lovar gott.

Har du läst någon av dessa och vad tyckte du i så fall?

 

 

 

Comments

  1. Jag läser Den sista safarin just nu för recension i början av maj. Tyckte inte direkt om De imperfekta, gillar inte Simon Kernick, har läst och recenserat Till offer åt Molok och Journal 64, tyckte om båda. Vi har förresten haft en diskussion om Jussi Adler-Olsen på min hemsida.

  2. Jag har läst De imperfekta. Mysig short cut-historia om ett antal människor som har det gemensamt att de är kollegor. Historierna om de olika personerna är ju avslutade fristående historier, men sen finns det en historia om grundaren av tidningen och hans barn och barnbarn som löper genom hela boken. Intressant för att många av historierna slutade inte som jag trodde, men ändå kanske mer så som det är i verkligheten.

  3. Sara Pepparkaka says

    Biblioteket är en guldgruva, det tycker jag också!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: