Jag har blivit med diagnos

painFörst och främst vill jag tacka för alla fina kommentarer jag har fått om min frånvaro under de senaste två åren. Det värmer enormt mycket, tack!!

Förra veckan åkte jag till Sunderby Sjukhus för att genomgå ytterligare en utredning och för att förhoppningsvis få ett namn på den värk som har gäckat mig sedan starten i april 2008.

Nu vet jag att jag lider av något som heter Cervikobrakialt syndrom (om du lider av samma sak själv och/eller känner någon som gör det så får ni gärna maila mig om det) och tyvärr verkar utsikterna för att bli bra inte särskilt lovande. Enligt sjukvården (som jag för övrigt inte har mycket till övers för) handlar det snarare om att ”gilla läget” och att lära sig leva med värken genom ex. Mindfulnes.

Jag vägrar dock att köpa det eftersom jag har låtit värken styra mitt liv på tok för länge. Exakt hur jag ska ta mig vidare vet jag inte ännu, men jag ville i alla fall att ni ska veta att jag tänker på er och att jag på ett eller annat sätt ska hitta tillbaka till lusten att både läsa och skriva. Anledningen till att jag för närvarande inte kan göra varken eller beror på att jag har ont i axlarna, skuldrorna och nacken vilket gör att jag i stort sett varje dag får klara mig ”utan” armar. Detta innebär att jag måste lägga allt krut/energi på att klara av mitt jobb som översättare så att jag åtminstone får mat på bordet. Därav kommer inläggen på den här bloggen även fortsättningsvis att komma rätt så sporadiskt. I alla fall under den närmaste tiden. Jag hoppas att ni har tålamod med mig!

Under tiden fortsätter jag kolla på tv-serier eftersom de för närvarande är det enda som gör att jag inte har förlorat förståndet helt. Därför vill jag pusha för min blogg som är helt inriktad på tv-serier och som ni hittar här. Där kommer ni inte att se skymten av en recension utan den är helt inriktad på tips om roliga/intressanta klipp och länkar till diverse artiklar till andra medier som jag tror kommer att vara av intresse även för andra.

Comments

 1. Susan Casserfelt
  Twitter:
  says

  Hej,

  Så tråkigt att höra att du mår dåligt. Hoppas att du hittar något som hjälper. Och jag som tittade in här för att höra om du ville läsa min nästa bok Den Tatuerade Cirkeln.

  Kram på dig!
  Susan

 2. Vad ledsen jag blir att läsa detta. Kan inte föreställa mig hur det är att leva med sådan värk men jag hoppas innerligt att du hittar ett sätt att leva med den alt minska den. Ta hand om dig <3

 3. Det låter fruktansvärt, att ha ständig värk och att det inte finns någon bot. Jag antar att du har varit hos specialister. Under alla år, sedan tolvårsåldern och tills jag var runt trettiofem, hade jag enorma smärtor i magen och ljumskarna minst fjorton dagar per månad som ingen tog på allvar. Det visade sig vid operation att det var endometrios, massor med sammanväxningar i hela buken. Nu har de kommit en bit på väg i kunskapen om det, så nu finns det bättre hjälp och jag har inga problem längre. Det kanske kan bli så med det du lider av också. Smärtan måste ju bero på något, och hittar man källan så borde man kunna komma fram till ett botemedel eller i alla fall lindring. Det värsta med sjukdomar som inte är så välkända är att man nästan måste vara frisk för att vara sjuk, för att orka ta sig igenom hela processen och få hjälp. Hoppas det ordnar sig för dig!

  • Tack Annette! I mitt fall handlar det förmodligen om för många biloyckor i kombination med en enormt hög stressnivå dygnet runt under ca. 7 år. Till slut säger kroppen ifrån, men jag har bestämt mig för att jag ska bli bra mycket bättre.

 4. Usch så jobbigt och trist! Man behöver ju bara ha LITE ont en LITEN tid för att veta hur eländigt det är – och om man sen inte ens ser ljuset i tunnelns ände … hoppas verkligen att du hittar något som hjälper på riktigt. Kul att du håller ångan uppe med jerkan ändå. God bättring!
  Klimakteriehäxan recently posted..När man är en senåring

 5. Låter fruktansvärt jobbigt. Jag har rygg/nackvärk som länge ansetts vara stress. Men nu har de hittat en kotförträngning. Och så tror de på sviter av foglossningen för 15 år sedan. Med andra ord vet de inte. Men den värken är säkert inte i närheten av din värk, och ändå så tycker jag det är oerhört psykiskt påfrestande med domningarna i händer och fötter. Inga tips på vad du kan göra som du säkert inte redan provat. Hoppas du kan få hjälp till en dräglig vardag!
  Lottens bokblogg recently posted..Hett i hyllan #10

 6. Usch va trist, man blir så trött också av att ha ständig värk. Hoppas verkligen att du får något mot smärtan.
  Marie Eggimann recently posted..Vinnare av Dansa min docka är

 7. Nej vården är ingenting att lita på, man måste hitta egna sätt för att må bättre. Jag hoppas du magiskt fort blir bättre och slipper all värk!! Ska spana in din andra blogg 🙂
  [Anna] recently posted..Bokbloggsjerka 26 – 29 augusti

 8. Låter väldigt jobbigt och lite dystert. Men ge inte upp. Nu vet du vad du slåss mot i alla fall.
  Eftersom jag tror du provat allt borde jag inte ge råd, vill bara nämna massage av knutor som hjälpt mig och min man en del.

  Lycka till!

 9. Håller alla tummar för att en lindring kan hittas! Och morrar lite över läkare som ”vet bäst hur någon annan upplever sin verklighet”.
  Helena, MsHisingen recently posted..Curiosity Thrilled the Cat & Sleight of Paw

 10. Vad tråkigt att höra att du har det så jobbigt och ännu ledsnare blir jag när jag tolkar in att du inte blir tagen på allvar av vår fina svenska sjukvård. Den delen är jag själv bekant med och det verkar ju vara något som drabbar fler och fler. Kanske finns det någon sådan där alternativmedicin som kan hjälpa? Hoppas i alla fall att du hittar något som kan ge dig lindring. Ständig värk är inte upplyftande.
  Monika recently posted..Bokpaket igen

  • Du tolkar helt rätt, jag har inte blivit tagen på allvar på flera år nu och jag ger inte ett smack för vår fina svenska sjukvård.

 11. Hoppas att du finner på något som lindrar och hjälper!
  Bokdamen recently posted..Bokbloggsjerka 26 – 29 augusti: läser just nu

 12. Kram på dig. Vet hur jobbigt det är. <3
  Lena recently posted..Bokbloggsjerka 26 – 29 augusti / Helgläsning

 13. Hoppas du hittar något som hjälper och kan lindra!

 14. Värk är jobbigt eftersom det är svårt att tänka på nåt annat. Jag får tack och lov bra medicin mot min kroniska värk, men min värk är inte i närheten av din. Jag har inga råd att ge dig, men jag förstår att du har det hemskt. Finns det inga mediciner som lindrar din värk?

  • Det skulle säkert finnas medicin även mot min värk men jag får ingenting som är starkare än Alvedon eftersom jag bara inbillar mig att jag har mer ont än någon annan. Har tagit till alla knep jag kan komma på, dock utan särskilt resultat. Har dock fått ett speciellt medicinskt liniment nu som i alla fall ger en viss lindring. Hoppas bara att det kommer att vara tillräckligt för att få mina muskler att slappna av. Vad äter du för medicin?

   • Saroten och Gabapentin, men min värk är nervsmärtor efter min stroke och kan inte jämföras med din.
    Robert W recently posted..Bokbloggsjerka 26-29 augusti

    • Saroten äter jag nu och det hjälper inte ett smack, vilket i och för sig kan bero på att min max.dos ligger långt ifrån vad man egentligen får äta. Gabapentin har nämnts men än så länge har jag inte fått testa det. För närvarande testar jag ett medicinskt liniment, får se vad det kan ge.

     • Så konstigt att du inte får öka dosen om medicinen hjälper, men det kanske har att göra med andra mediciner som du kanske äter, vad vet väl jag. Sjukdom kan inte alltid läkarna bota, men det är förbanne mig en mänsklig rättighet att få ha så lite smärta som möjligt!
      Robert W recently posted..Dikten och verkligheten

 15. hoppas du hittar en förbättring ❤️
  Hanneles bokparadis recently posted..James Joyce, episod I sid 7-55 – Ulysses #1

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: