Jakob Mjöbring skapar action i Arjeplog med sin bok Köld

För en tid sedan fick jag tidningen Skriva i brevlådan och när jag satte mig ner för att bläddra i den höll jag på att sätta både mackan och kaffet i vrångstrupen.

KöldEn av debutaterna som är ”På väg in” är Jakob Mjöbring (@jmjobring) som har skrivit boken Köld. Den utspelar sig i ”mitt” Arjeplog där en serie mord kommer att inträffa bland de tyska biltestarna som kommer hit varje år.

Boken ges ut av North Chapter förlag och den kommer ut nu i April.

Jag kan knappt bärga mig tills jag får läsa om vad ska hända med våra utländska ”vänner” och om hur polisen Katja Lyss kommer att ta sig an fallet i polishuset som kommer att finnas precis utanför mitt vardagsrumsfönster.

Spännande!

Jenny och Lotta som ger ut tidningen Arjeplogar´n har träffat författaren och i intervjun berättar han bland att om sin fascination över biltillverkarna från hela världen som kommer till Arjeplog varje vinter för att testa sina bilar, hans intryck av orten där händelserna kommer att utspela sig och en del annat.

Comments

 1. Det låter ju väldigt intressant. Jag älskar böcker som utspelar sig långt uppe i norr.

 2. Gaaah den här måste man ju läsa, inte för att jag bor i Arjeplog men har ju ändå varit dit när man är Pitebo 🙂
  [Anna] recently posted..Veckans bokbloggsfråga v14

  • Jag är till Piteå ganska ofta och då känns det alltid som ”hemma”. Jag bodde där i 4.5 år och jag gillar den stan 🙂

 3. Den låter ju väldigt intressant och för mig är ju Arjeplog en exotisk miljö 🙂
  Monika recently posted..Veckoutmaning: Det snyggaste du sett

  • Har du varit här någon gång?

   • Alltså, jag skäms lite, men jag har aldrig varit norr om Sälen och det är ju inte ens halvvägs 🙁 Men jag vill väldigt gärna åka norrut, tror jag skulle gilla det.
    Monika recently posted..Bokbloggsjerka 8 – 11 april

    • De som kommer hit säger att det är så vackert med allt vatten. Jag är extremt hemmablind så jag ser det inte, Och jag kan inte förstå hur alla kan vara så fascinerad av midnattssolen, jag tycker bara att den är enerverande och jag stänger ute den eftersom den lyser rakt in i mitt sovrums- och vardagsrumsfönster 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: