Kommissarie Thomas Lynley har en egen hemsida

Väldigt många privata människor har en egen hemsida och/eller en blogg, och det är ingenting konstigt med det. Det finns lika många anledningar att starta en sådan som det finns användare. Det kan t.ex. vara för att hålla kontakt med sin släkt och sina vänner, eller för att skriva av sig om man går igenom en jobbig period, eller som i mitt fall – för att dela med mig av mitt stora intresse.

Varför författare har hemsidor och bloggar beror inte minst på att det är ett ypperligt sätt för dem att marknadsföra både sig själva och sina verk. Dessutom så erbjuder det en möjlighet för dem att komma närmare sina läsare. Genom att publicera intressanta fakta och nyheter får läsarna en inblick i deras liv och därigenom får de sitt lystmäte mättat.  Dessutom så brukar de publicera bilder på, information om och ibland till och med ett smakprov från sin nya bok som snart kommer att finnas i handeln. Det är i alla fall något som jag brukar hålla uppsikt efter, och om någon av mina absoluta favoriter inom kort kommer att, eller om de precis har släppt en ny bok så gnuggar jag händerna av förtjusning.

Att en karaktär i en bok har en hemsida är kanske lite mer originellt. Det är i alla fall något som kommissarie Thomas Lynley har. Han är – som nog väldigt många redan vet – en skapelse från Elizabeth George penna. Likväl som det är originellt är det också genialt. Många gånger känns det som att karaktärerna blir som ens riktiga vänner. Man har lärt känna dem – ofta genom en hel serie av böcker. Men det räcker inte, man vill hela tiden lära känna dem ännu mer. Försöka sätta sig in i deras liv och deras relationer, försöka känna vad de känner, andas luften de andas, förflytta sig (åtminstone i fantasin) till deras hemtrakter, glädjas och sörja med dem. Och när man har läst alla böckerna och sett alla filmerna/avsnitt så finns det bara hemsidan kvar som kan stilla hungern och längtan efter mer.

Ni som fick en längtan att återse Kommissarie Lynley och hans vapendragare Barbara Havers kan stilla ert begär genom att titta på det här videoklippet.

Om du gillade det här inlägget, läs det här!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: