Lika fotbollstokig som jag?

Om du, precis som jag, älskar fotboll så tycker jag att du ska besöka Bibliotekstipset som listar en mängd böcker som har med denna ädla sport att göra.

Mitt fotbollsintresse började redan när jag var ungefär fem år gammal. Jag kommer ihåg hur jag, min bror och mina föräldrar parkerade oss i soffan precis innan Tipsextra skulle köra igång med den engelska ligan. Numera tittar jag dock endast på Champions League ,laget som mitt hjärta bankar lite extra för är FC Barcelona, samt VM och EM. Min högsta dröm är att kunna resa till Barca med mina döttrar: min äldsta kommer dock att ägna sig åt shopping eller andra aktiviteter medan jag och min yngsta dotter kommer att vara helt lyriska över att få vara på Camp Nou. Det skulle vara en upplevelse som heter duga.  Snart kommer den drömmen att gå i uppfyllelse, det ska jag se till!

För att återgå till boktipsen om fotboll så skulle jag lätt kunna läsa alla men jag fastnade speciellt för boken om Pelé och Zlatan. Jag läste om Pelé redan när jag var i mina unga tonår och även om jag aldrig fick uppleva honom ”live” så är det en fotbollsspelare som det pratas om än i dag.

Zlatan Ibrahimovic är en spelare som såväl fascinerar som irriterar mig. Han är en gudabenådad spelare som gör de avgörande målen för Sverige och han har även nätat en del i Barcelonas tröja. Men på samma gång kan han vara så extremt dryg och arrogant att man skulle vilja ta honom i örat och lära honom att veta hut. Jag kommer framför allt ihåg när han ratade en svensk journalist (från tv4?) genom att säga: ”om du tar intervjun på italienska så hade jag ställt upp”. Som jag önskar att jag hade varit just den journalisten. Jag undrar vad hans reaktion skulle ha blivit om jag ställde mina frågor på mitt ”andra” språk. Det får jag visserligen aldrig veta, men det är nästan så att jag skulle kunna ta på hans förvåning och kanske också hans förlägenhet.

Fotboll det är en stor del av livet det!

Comments

 1. Hans mest kända är nog ”Latinamerikas öppna ådror”. Den har jag dock inte heller läst… Däremot har jag läst en samling krönikor i hans bok ”Ser como ellos”, den var mycket bra! Vet dock inte om den finns översatt till svenska..

  Var en sväng till bibblo idag, och lånade ”fotbollens himmel och helvete”, jag kunde inte riktigt låta bli 😉
  När jag ska ha tid att läsa den är väl en annan femma! 😀

  • Nej, den har jag inte heller hört talas om.
   Jag ska spana efter boken du tipsar om, och som du också själv har lånat, när jag går till bibblo nästa gång. Om den finns får jag väl helt enkelt försöka tvinga in den i läskön 🙂

 2. Eduardo Galeano har skrivit en bok som heter ”Fotbollens himmel och helvete”, den har jag hört ska vara väldigt bra. Har inte läst den själv, men jag har läst annat av honom och han skriver väldigt bra. Så hans fotbollsbok kanske skulle vara nåt också!

  Hmm… Nu när jag skrev detta blev jag själv sugen på att läsa den. Kanske måste skriva upp på listan! 😀

  • Tusen tack för tipset. Den måste läsas!
   Jag måste erkänna att jag aldrig har hört talas om honom. Vad har han mer skrivit?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: