Litterär resa à la Bokbloggsjerka

I veckans Bokbloggsjerka ska vi bege oss ut på resor i litteraturens tecken. Efter att ha funderat på det här av och till under helgen har jag kommit fram till att det finns så många litterära platser som jag skulle vilja åka till så det vore nästan fånigt att tränga ihop alla resmål i ett och samma inlägg.

Nej, det får helt enkelt bli en serie av detta så småningom.

Den här, liksom alla andra helger har bara svischat förbi utan att jag har hunnit reagera. Därför går denna första resa till det soliga och vackra Italien.

Porto Empedocle

Porto Empedocle

Första stoppet blir Sicilien och den fiktiva staden Vigàta där den underbare kommissarien Salvo Montalbano håller till. Staden heter egentligen Porto Empedocle och jag skulle ge nästan vad som helst för att bo i Montalbanos hus vid stranden för att varje morgon kunna kasta sig ut i havet för en härligt uppfriskande simtur.

Jag har varit på Sicilien en gång men då gick resan till Taormina och det var minsann inte fy skam det heller. Nästa gång jag åker dit ska jag dock försöka utforska ön lite mer och vem vet om jag då inte kommer att trampa Montalbano i hasorna.

För en tid sedan upptäckte jag Gianrico Carofiglio och jag gillade vad jag läste. Jag har aldrig varit i Bari men någon gång ska ju alltid vara den första.

Till sist måste jag bara återvända till Venedig. Inte för att jag är särskilt förtjust i stan men jag bara måste hänga på Guido Brunetti när han slinker in på en restaurang, eller på en bar eller på ett café. Han lyckas alltid vara så välmående och det måste ju bero på all god mat och dryck, eller?

Donna Leon har bott i Venedig i 30 år och hennes böcker har översatts till 23 språk men INTE till italienska. Varför? Jo, hon vill nämligen inte bli känd i Italien.

Comments

 1. Tack för ditt initiativ till bokbloggsjerka och särskilt denna veckas! Det är verkligen jätteroligt att läsa om allas litterärt inspirerade resor.
  Pixie recently posted..De Imperfekta

 2. Den här resan hakar jag på…
  Bokslukaren recently posted..Söndagkväll efter solig helg

 3. tack för info om Montalbanos hus!
  mina obsessiva venedigtankar flyttades söderut i Italien : )
  mind the book recently posted..Litet Notting Hill-förlag ger essän the kiss of life

  • Annika says

   Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att flytta in i det huset i en vecka. Fast i ärlighetens namn är det inte huset som lockar mest utan stranden och havet 🙂

 4. Ännu en resa jag skulle vilja följa med på. Kul tema det här. Vi kanske ska starta resebyrå!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: