Malcolm Fox en pajas? [Recension]

Ian Rankin är en författare jag beundrar och jag har mer eller mindre slukat hans böcker om John Rebus. Jag blev tillika delar upprörd och ledsen när han tog beslutet att pensionera Rebus för att låta Malcolm Fox träda in i en helt ny serie.

Om Misstro tyckte jag inte, och i ärlighetens namn är En omöjlig död inte ett dugg bättre. Det händer inte särskilt mycket – om man bortser från att Malcolm hälsar på sin far på hemmet, grälar med sin syster och dricker litervis med alkoholfri dryck -, miljöbeskrivningarna är i bästa fall mediokra, språket är okej men inte mer, tempot är i det närmaste obefintligt OCH karaktärerna är i stort sett ointressanta. Suck!

Malcolm Fox är internutredare och som sig bör finns här två olika trådar som allteftersom snurras upp i ett och samma garnnystan. Och sen då? Ja, säg det. Fox och hans teams utredning av kollegan Paul Carter får stryka på foten då Carters farbror mördas, eftersom deras blickar då vänds mot en dödsolycka som ägde rum på 80-talet. I ärlighetens namn är det den senare utredningen som är mest intressant, men särskilt spännande blir det aldrig.

Gissa om jag är glad att John Rebus kommer att återuppstå i Standing in another man´s grave som utkommer i november. Visserligen kommer Rebus och Fox att stöta samman i den här boken, men informationen om boken låter i alla fall lovande. Att den gamle, buttre Rebus kommer tillbaka är den enda anledningen till att jag kommer att läsa ytterligare en bok om Fox. Utan Rebus ingen Fox.

Bokfakta:

Författare: Ian Rankin
Titel: En omöjlig död
Originalets titel: The impossible dead
Utgivningsår: 2012
Förlag: Minotaur
Format: Inbunden
Översättare: Ulf Gyllenhak
Antal sidor: 440
Källa: Bibliotek
Intresse: deckare, kriminalroman
Serie: Malcolm Fox (del 2)
Betyg [Rating:2/5]

Comments

 1. Jag har aldrig läst några böcker av Ian Rankin,man hinner inte läsa allt man vill.
  Men jag såg tv-serien när den gick och tyckte den var rätt okey. Ha det bra
  Mia
  Mia Eggimann recently posted..Bokmässa boende

 2. Håller med, Malcolm Fox-boken nr 1 var pratig, långsam och seg…och jag är också Rankin-fan och VILLE verkligen gilla den nya bokserien. Ska ge En Omöjlig Död en chans men eftersom jag respekterar din smak (den är ofta lik min egen:-)) så har jag inga stora förhoppningar… Ser fram emot att få träffa Rebus igen i höst!!
  lasaochlyssna recently posted..Bokbloggsjerka 10-13 augusti

  • Ian Rankin påminner om Val McDermid i det här fallet ty vare sig serien om Malcolm Fox eller Val McDermids fristående romaner fungerar särskilt bra.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: