Min bokskatt (12)

Min bokskatt avslöjar nya böcker som har tillkommit i min samling under den senaste tiden. Om du vill delta med ett eget Min bokskatt-inlägg så hittar du mer information här.

Arvet av Tamara McKinley

Synopsis (från bokus.com)

När Ruby träffade James var det kärlek direkt. Och hon tvekade inte att följa honom på vildmarksleden genom Blue Mountains, mot en okänd framtid som nybyggare. När James ansluter sig till den växande skaran som letar efter guld, tvingas Ruby att söka stöd hos aboriginflickan Kumali.

Jessie är skolfröken på missionsstationen i Hunter Valley. Hon kommer från det fattiga Cornwall och ser fram emot ett nytt liv. När kärleken drabbar henne upptäcker hon att friheten har sina begränsningar.

Dolda sanningar avslöjas i kampen för överlevnad, i jakten på guldet och i kärlekens irrvägar.

Matildas sista vals av Tamara McKinley

Synopsis (från boksidan.net)

Jenny är konstnär och bor i Sydney med sin familj. Så omkommer hennes make och lille son i en bilolycka. Till sin förvåning får hon ärva något högst oväntat – en fårstation som heter Churinga. I hopp om att läka sina sår reser hon dit.
Brett är förman på Churinga. Han har länge drömt om att själv äga den gård som han satsat allt kunnande och kraft på så länge. Nu ska den nya ägaren komma dit för att inspektera sina ägor, och hon är till på köpet kvinna!
Snart upptäcker Jenny att ingen vill berätta Churingas historia för henne. Ingen vill tala om den kvinna som så envist och tappert kämpade för att överleva i vildmarken, men en dag hittar hon Matildas dagböcker och får så småningom reda på allt hon vill veta- och mer därtill…

Comments

 1. Jag har också läst flera var McKinleys böcker, för jag hade en period där i början av 2000 när det var som mest med opr./in o ut ur sjkh o då var hennes böcker någonitng som jag klarade av att läsa o fick mycket glädje av dem, med värmen o de annorlunda miljöerna.
  Måste nog säga att ”Matildas vals” är den bästa, med det annorlunda slutet…. Det är tom. en av hennes böcker ”Jakaranda” som är ute i Pockethexornas bokring men den verkar inte ha hittat någon ny läsare, tyvärr.

  Kramis från en risig Hexa..

  <;/

  • Jag har ännu inte börjat läsa Matildas sista vals då jag måste läsa Arvet först för att avsluta triologin.
   Jag är helt såld på hennes böcker vilket egentligen är märkligt med tanke på att jag i normala fall är en deckarfantast .-)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: